Bleskové špagety, jablkové palacinky, rascová polievka s vajíčkom

100 najobľúbenejších receptov pre deti 12

Bleskové špagety, jablkové palacinky, rascová polievka s vajíčkom

Rýchla večera, ešte rýchlejší obed a polievka, ktorá zasýti aj ako hlavné jedlo – vhodná teda aj pre detičky, ktoré vám toho veľa nezjedia, prípadne preferujú len polievky. Toto všetko sme si pre vás pripravili v dvanástej časti nášho seriálu s najobľúbenejšími receptami pre deti.

Bleskové špagety

Potrebujete:

kúsok červenej cibule

1 strúčik cesnaku

4 malé cherry paradajky

sušená bazalka

pol hrnčeka strúhaného parmezánu

olivový olej

špagety

Postup:

1. V mierne osolenej vode (nemusí byť) začnite variť špagety. Medzitým na olivovom oleji opražte naraz na malé kúsky nakrájaný cesnak, cibuľu a cherry paradajky. Ak máte väčšie rajčinky, môžete ich zbaviť šupky (stačí ich narezať do kríža, zaliať vriacou vodou a následne schladiť – pôjdu jednoducho ošúpať).

2. Keď zmes začne krásne voňať a zelenina zmäkne, opatrne ju podlejte vodou z cestovín (stačí pár lyžíc), pridajte parmezán a odstavte. Okamžite pridajte uvarené špagety, sušenú bazalku, premiešajte a podávajte.

Toto jedlo sa hodí väčším deťom, ktorým už špagety nerobia problém. Ak máte menšie deti, uvarte im napríklad kolienka a omáčku servírujte zvlášť – menšie deti majú tendenciu preferovať nezmiešané jedlá, ideálne také, ktoré môžu jesť rukami – a kolienka namáčané v tejto jednoduchej omáčke chutia naozaj famózne.

Jablkové palacinky

Potrebujete:
1 vajíčko

200 ml mlieka

100 gramov hladkej múky

1 menšie nastrúhané jablko

kokosový olej

Postup:

1. Jablko nastrúhajte na hrubom strúhadle. Vajíčko vymiešajte s mliekom a múkou, pridajte nastrúhané jablko, premiešajte a nechajte aspoň 5 minút odstáť.

2. Pomocou naberačky naberajte zmes a vylievajte na rozpálenú panvicu vymastenú kokosovým olejom. Aby sa vám palacinky lepšie otáčali, môžete ich robiť menšie – pokojne v podobe lievancov.

Servírujte s bielym jogurtom alebo čerstvým ovocím.

Jablkové palacinky

Rascová polievka s vajíčkom

Potrebujete:

1 lyžicu hladkej múky

2 lyžice ghee masla

1 lyžičku mletej rasce

1 lyžičku mletej papriky

pol lyžičky petržlenovej vňate

1 vajíčko

Postup:

1. Na rozpustenom ghee masle krátko opražte múku, keď začne voňať, pridajte rascu a papriku a okamžite zalejte studenou vodou a dôkladne miešajte, kým sa zmes nespojí.

2. Nechajte dôjsť k varu, varte asi 5 minút a následne do polievky pomocou vidličky vmiešajte rozšľahané vajíčko.

3. Na záver pridajte petržlenovú vňať, nechajte krátko prevariť a podávajte.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku