Ovsené sušienky, rybičková nátierka, avokádový puding

100 najobľúbenejších receptov pre deti 13

Ovsené sušienky, rybičková nátierka, avokádový puding

Avokádový puding? Hoci to znie na prvé počutie nevábne, nenechajte sa odradiť – vďaka správnemu dochuteniu chutí naozaj famózne a je zdravý. Servírovať ho môžete deťom od 3 rokov, keďže ide o exotickú potravinu navyše doplnenú medom a kakaom v tejto kombinácii (čo sú sami o sebe silné alergény). Rybičková nátierka vás zase teleportuje do detstva. Vyskúšajte.

Ovsené sušienky

Potrebujete:

1 prezretý banán

1 hrnček ovsených vločiek, jemných

1 vajíčko

mandľové mlieko

1 lyžičku jogurtu so živými kultúrami

Postup:

1. Vločky nechajte na noc fermentovať, aby boli ľahšie stráviteľné a zbavili sa antinutrientov. (namočte ich do vody s lyžičkou jogurtu a dajte do chladničky, prípadne nechajte prikryté na kuchynskej linke).

2. Na druhý deň vločky zlejte, pridajte k nim roztlačený banán, vajíčko a podľa potreby aj mandľové mlieko – potrebujete však mať konzistenciu, ktorá nie je úplne riedka, aby keksíky držali.

3. Pomocou lyžice klaďte kôpky na papier na pečenie. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 12 – 15 minút. Keksíky budú v strede mäkké, na okrajoch jemne chrumkavé.

Ovsené sušienky

Rybičková nátierka

Potrebujete

1 konzervu sardiniek (vhodnejší je pohár, ak zoženiete sardinky v skle, je to ideál)

100 gramov kravského masla

1 jarnú cibuľku

štipku kurkumy

štipku mletej rasce

pár kvapiek UME octu alebo citróna na dochutenie

dospelým môžete pridať lyžicu horčice

Postup:

1. Sardinky zlejte, roztlačte vidličkou, zmiešajte s maslom, koreninami a jarnou cibuľkou nakrájanou nadrobno.

2. Podávajte s čerstvou bagetkou alebo domácim kváskovým chlebom a kopou zeleniny.

Rybičková nátierka

Avokádový puding

Potrebujete

1 zrelé avokádo

1 zrelý banán

2 lyžice kakaa alebo karobu

2 lyžice medu

Postup:

1. Všetko roztlačte vidličkou alebo vložte do mixéra a s trochou vody alebo datľového sirupu rozmixujte.

2. Podávajte posypané domácou granolou (starším deťom) alebo s piškótkou mladším deťom (nie však deťom pod 3 roky, keďže exotické ovocie, kakao aj med patria k najvýraznejším alergénom)

0 0 hlasov
Hodnotenie článku