00 najobľúbenejších receptov pre deti 22

100 najobľúbenejších receptov pre deti 21

Čučoriedkový tvaroh ľahké halušky, cuketový nákyp

V tejto časti receptov sa pozrieme na ľahké a rýchle letné jedlá, vďaka ktorým dokážete s prehľadom spracovať produkty zo záhrady a nasýtiť hladné krky všetkých členov rodiny. Vyskúšajte cuketový nákyp, čučoriedkový tvaroh, ktorý nahradí raňajky, desiatu či olovrant a ľahké obedové halušky, ktoré môžete prirpaviť na viacero spôsobov podľa toho, akú zeleninu potrebujete spotrebovať. Tak poďme na to.

Čučoriedkový tvaroh

Čučoriedky sú výborným zdrojom antioxidantov a vitamínov. V kombinácii s tvarohom plným bielkovín úžasne zasýtia.

Potrebujete:

3 lyžice jemného tvarohu

2 lyžice gréckeho jogurtu

pár kvapiek citróna

čučoriedky podľa chuti

Postup:

Všetko spolu rozmixujte a podávajte s kúskom špaldového alebo ovseného keksíka.

Čučoriedkový tvaroh

Ľahké tvarohové halušky so zeleninou

Potrebujete:

250 gramov jemného tvarohu

250 gramov špaldovej múky

150 gramov hustého bieleho jogurtu

2 vajíčka

trošku vody na úpravu konzistencie

Postup:

Všetky suroviny dôkladne premiešajte a nechajte krátko odstáť, aby sa lepok z múky uvoľnil a halušky sa vo vode nerozpadávali. Následne ich varte v mierne osolenej vode a keď vyplávajú na povrch hrnca, ešte ich krátko povarte. K scedeným haluškám pridajte lyžičku ghee masla, nechajte rozpustiť a následne podávajte – buď s čerstvou alebo tepelne upravenou zeleninou.

TEMPOtip: Vyskúšajte napríklad na masle osmažiť nastrúhanú mrkvu s kúskom póru nakrájaným na malé kúsky a ponúknuť takúto zeleninu ako prílohu k haluškám. Väčším deťom a dospelákom môžete pridať napr. strúhaný syr.

Cuketový nákyp

Potrebujete:

1 domácu väčšiu cuketu

3 vajíčka

3 kopcovité lyžice špaldovej múky

čerstvý kôpor alebo iné bylinky podľa chuti

kúsok kvalitnej šunky alebo jeden malý detský párok s vysokým podielom mäsa

pol hrnčeka šľahačkovej smotany

Postup:

1. Cuketu postrúhajte, trošku osoľte a nechajte postáť. Následne z nej mierne vytlačte vodu a pridajte vajíčka. Prešľahajte.

2. Pridajte šľahačkovú smotanu, bylinky a opäť premiešajte. Následne zľahka vmiešajte špaldovú múku a pridajte na kocky nakrájanú šunku alebo detský párok.

3. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 40 – 60 minút tak, aby boli okraje zlatohnedé a nákyp dôkladne prepečený. Môžete servírovať teplé aj studené.

TEMPOtip: Výborne chutí s čerstvou paradajkou nakrájanou na malé kúsky a pokvapkanou olivovým olejom.

Cuketový nákyp
0 0 hlasov
Hodnotenie článku