Kokosové mafinky, ryžová kaša s javorovým sirupom, kuskus s lososom a dusenou mrkvou

100 najobľúbenejších receptov pre deti 27

Kokosové mafinky, ryžová kaša s javorovým sirupom, kuskus s lososom a dusenou mrkvou

Kuskus je skvelý ako rýchla večera, pri ktorej nemusíte stáť, alebo ľahší obed. Ryžovú kašu môžete podávať na olovrant alebo ako sladké raňajky, ktoré zahrejú pred jesennou prechádzkou a kokosové mafinky sú výborné na detskú oslavu aj na cestovanie.

Kokosové mafinky

pol hrnčeka kokosového cukru

1/4 hrnčeka kokosového mlieka

2 lyžice kokosového oleja

1 hrnček polohrubej múky

1 vajce

pol hrnčeka strúhaného kokosu

2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva

Postup:

1. Toto je poriadna kokosová nádielka pre všetkých milovníkov kokosu. Dospelákom môžete pridať aj na kúsky nasekanú horkú čokoládu a máte dezert v štýle Bounty tyčinky. Ako na to? Vajíčko vyšľahajte s kokosovým cukrom, pridajte rozpustený kokosový olej a kokosové mlieko.

2. Vsypte strúhaný kokos a múku, v ktorej ste rozmiešali prášok do pečiva.


3. Zmesou plňte košíčky na mafinky (do 2/3) a pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 12 minút. Môžete tiež posypať trochou kokosu, ktorý na vrchu krásne skaramelizuje.

Ryžová kaša s javorovým sirupom

200 ml mlieka (kravského alebo mandľového, príp. ovseného

3 – 5 lyžíc instantnej ryžovej kaše (v závislosti od toho, akú hustú ju máte radi)

javorový sirup

banán

Postup:

1. Mlieko nechajte zohriať, vmiešajte doň kašu a za stáleho miešania varte do zhustnutia. Na záver pridajte pár kúskov banánu a odstavte. Tepelne upravený banán je hotová delikatesa!

2. Prelejte na tanier a polejte javorovým sirupom. Dobrú chuť!

Ryžová kaša s javorovým sirupom

Kuskus s lososom a dusenou mrkvou

Potrebujete:

1 plátok lososa

2 mrkvy

1 hrnček kuskusu

1 malú cibuľu

2 lyžice ghee masla

Postup:

1. Na ghee masle (1 lyžica) speňte cibuľku nakrájanú na malé kúsky, pridajte mrkvu na kolieska, podlejte trochou vody a duste do mäkka.

2. Lososa pripravte na pare alebo v rúre, v závislosti od veku dieťaťa. Stačí vám opäť len ghee maslo, prípadne vetvička rozmarínu, ktorú pred servírovaním odstránite.

3. Kuskus pripravte podľa návodu – zalejte ho väčším množstvom vody a nechajte napučať.

4. Upečeného alebo spareného lososa natrhajte vidličkou na malé kúsky, zmiešajte s kuskusom a mrkvou a môžete servírovať.

0 0 vote
Article Rating
Viac článkov
víkendový výlet
TIP na víkendový výlet