tipy pri pálení záhy

5 domácich pomocníkov pri pálení záhy

Pálenie záhy vie občas nepríjemne prekvapiť. Ostrý nepríjemný pocit v oblasti hrudníka neprehliadajte!

Niektoré potraviny vedia naše tráviace ústrojenstvo pekne potrápiť. Najčastejšie sú to obľúbené „vysmážance“ – syry, hranolky, rezne, všetky do zlatista vypečené. Rovnako aj káva, zákusky dokonca aj zdravé džúsy a mliečne výrobky nás môžu nemilo prekvapiť. Ideálne je preto, ak so záhou mávame problémy, myslieť na to dopredu a vyhnúť sa tomu, čo nám problémy spôsobuje. Samozrejme, nie vždy je to také jednoduché. Ak cítite, že pálenie záhy prichádza, vyskúšajte zopár domácich tipov. Nie však všekty naraz!

Zázvor

Zázrak zázvor pomáha snáď na všetko a pri problémoch so záhou môžete po ňom bez obáv siahnuť. Pripravte si jemný zázvorový čaj a pri príjemnej teplote pomaly popíjajte. Ak vás páli záha, určite ho pite len čistý. Medom ani citrusmi nedochucujte. Predídete tak nežiadúcemu ďalšiemu podráždeniu.

Minerálne vody

Slovensko je považované za kráľovstvo minerálnych vôd. Ak vás záha prekvapí, v každom obchode, lekárni aj na pumpe nájdete širokú ponuku minerálok – odporúčame tie zásaditejšie a ideálne nesýtené.

Horčica

Zvláštne znejúca rada – dajte si lyžicu horčice, je prekvapivo účinná. Vďaka svojmu zloženiu horčica pomáha neutralizovať kyseliny a znižuje nepríjemný pocit pálenia. Nie je však vhodná pre osoby, ktoré páli záha pravidelne a majú podráždený tráviaci trakt či zdravotné problémy.

Mandle

Sú ideálne hlavne pre tehotné ženy, ktoré s pálením záhy často majú problémy. Malá hrsť mandlí vie napomôcť pri nie extra silnom pálení záhy. Mandle odporúčame konzumovať bez šupky, aby bol účinok rýchlejší a šupka zbytočne nezaťažovala trávenie.

mandle pri pálení záhy


Banán

Ďalší silný bojovník pri tráviacich ťažkostiach! Známy je hlavne v období diét, pre svoje vlastnosti upravovania črevnej mikroflóry. A pri pálení záhy, vie tiež napomôcť – len si to najskôr vyskúšajte, lebo niekto pri „kyseline“ banán netoleruje.

banán pri pálení záhy


Niekedy keď nemáte nič po ruke, postačí aj povoliť opasok poriadne sa vystrieť a skúsiť to pálenie trochu predýchať. Ak je to občasná záležitosť určite vás nebude trápiť dlho a ako prišla, tak odíde.

Majte však na pamäti, že aj pálenie záhy môže signalizovať vážnejší zdravotný problém a ak sa u vás objavuje častejšie určite sa neoplatí ho podceniť a ak nepominie ani po úprave jedálnička, pre istotu navštívte lekára. Môže sa za ním skrývať aj závažné ochorenie.

0 0 vote
Article Rating
Viac článkov
Ako začať s kváskovaním?
Ako začať s kváskovaním?