Čo uvariť zo zásob

Čo uvariť zo zásob?

Recept na rýchle cestoviny trikrát inak

Extrémne rýchle na prípravu, chutné a tak akurát sýte – to sú naše tri vybrané recepty na varenie z cestovinových zásob. Vykúzlite rýchlu večeru alebo bleskový obed ani nie za 30 minút a z toho, čo máte v chladničke či v špajzy. Dobrú chuť!

RECEPT: Cestoviny s cuketou a rajčinami

Potrebujete:

pol balíčka špagiet alebo linguine

1 menšiu cuketu

4 cherry rajčinky

1 strúčik cesnaku

polovicu cibuľky

olivový olej

Postup:

1. Na oleji sprudka opečte cibuľku, pridajte nadrobno nakrájanú cuketu a rajčiny. Na záver cesnak a oregano. Odstavte.

2. Cestoviny uvarte al dente v osolenej vode a ešte horúce ich pridajte k orestovanej zelenine. Premiešajte a okamžite podávajte.

TEMPOtip: Ak máte mladú domácu cuketu, nemusíte ju ani šúpať. Môžete tiež posypať parmezánom pred podávaním.

RECEPT: Zapekané cestoviny s tuniakom a smotanovou nátierkou

Potrebujete:

pol balíčka vrtuliek, mašličiek alebo penne

1 väčšiu konzervu tuniaka vo vlastnej šťave

3 lyžice neochutenej smotanovej nátierky

100 ml šľahačkovej smotany

biele korenie

štipku muškátového orecha

trochu strúhanky a olej na vymastenie pekáča

bylinky na dozdobenie

Postup:

1. Cestoviny uvarte a nechajte odpočívať. Pekáč vytrite olejom, posypte dno lyžicou strúhanky a pripravte si smotanovú zmes – v hrnčeku rozmiešajte smotanovú nátierku so šľahačkovou smotanou, pridajte koreniny, tuniaka a prelejte k cestovinám. Premiešajte.

2. Zmes prelejte do pekáča a zapekajte cca 20 minút na 200 stupňov. Môžete posypať ešte syrom podľa chuti a po upečení dozdobiť čerstvými bylinkami, napríklad bazalkou. Výborne chutia aj studené na druhý deň ako rýchla večera po návrate z prechádzky.

Zapekané cestoviny s tuniakom a smotanovou nátierkou

RECEPT: Rýchle vajíčkové cestoviny s reďkovkou

Potrebujete:

pol balíčka kolienok alebo penne

3 vajíčka

3 väčšie reďkovky, pokojne aj trochu zvädnuté

korenie, soľ

maslo

rastlinný olej

Postup:

1. Cestoviny uvarte v osolenej vode al dente. Sceďte a nechajte oddychovať pod pokrievkou jemne preliate rastlinným olejom (nie olivovým, keďže sa ešte budú tepelne upravovať, radšej použite maslo).

2. Na oleji opražte reďkovku nakrájanú na tenké plátky do priesvitna. Následne pridajte vajíčka, soľ, korenie a dobre rozmiešajte. Okamžite pridajte cestoviny a miešajte, kým sa z vajíčok neurobí praženica.

Rýchle vajíčkové cestoviny s reďkovkou
Viac článkov
Taká je levanduľa
Voňavá, krásna aj užitočná