3 dolog, mely megoldódik a közös alvással

3 dolog, mely megoldódik a közös alvással

Amig egy újszülöttnek nincsenek alvászavarai, vagyis átalussza a nap többségét, a két – három hónap körüli gyermek sztrájkolni kezd. Az ok több is lehet, de a többségére (legalább részben) hat a közös alvás. Ha merjük, akkor próbáljuk ki. De ha aggódunk és nyugodtabban tudunk aludni, amikor a gyermek a saját ágyában alszik és ellenőrzi őt a légzésfigyelő, akkor ezt biztosan ne változtassuk meg. Az alap és megfelelő döntés az, amit érzünk.

1. Jobban fogunk tudni aludni – mindenki

Éjjel gyakran ébred a gyermek az etetésre? Szoptatunk? Ebben az esetben kényelmesebb lesz, ha velünk alszik. A gyerek így akkor eszik, amikor szüksége van rá és mi is jobban kibírjuk (idővel és edzéssel) félálomban, így a férjünk is jobban alhat majd, akit nem fog felébreszteni a gyereksírás. A gyerek fogja érzékelni, hogy mellette vagyunk, így jóval nyugodtabb lesz.

2. Több tej

Ha szoptatunk és azt érezzük, hogy nincs elegendő mennyiségű tejünk, szoptassunk intenzívebben – nyugodtan szoptassuk a gyermeket gyakrabban, így csak stimulálni fogjuk a tejképződést. Aludjunk vele egy ágyban, ideálisan meztelenül, vagy hagyjunk rajta csak egy vékony body-t, ha félünk, hogy megfázik. Már pár nap után észrevesszük a különbséget.

3. Hasfájás

Kólikák gyötrik a gyermeket? Érezze a több érintést. A más intézkedéseken kívül (anya étrendváltoztatása a szoptatási időszak alatt, masszázsok, gyakori kézbentartás, meleg levegős fürdés, megfelelő gyermekkezelés) alkalmas az ölelésben történő alvás. A gyerekeket a kólika nemcsak a nem érett emésztőrendszer miatt gyötri, de a külső környezet túlstimulálása, nyugtalanság miatt és a nem elegendő mennyiségű érintés miatt. A közös alvás midkettőnek segít.

A biztonság az alap:

Az ágyunkhoz toljuk a gyerekágyat úgy, hogy a matracunk és a kiságy között ne maradjon rés, melyben a gyermek elakadhat.

Invesztálhatunk egy speciális oldalsó korlátba, melyet az ágyhoz kell rögzíteni, és mely megakadályozza a gyermek leesését.

Felejtkezzünk meg a temérdek plüssjátékról és párnáról. A gyermeknek szüksége van egy saját párnára – egy éves kortól (nem túl magas, épésszel kell gondolkozni), addig a feje körül kell, hogy legyen szabad tér. Így felejtkezzünk meg az akadályokról, melyeket paplanból készítettünk, és melyekbe a gyermek könnyen beleakadhat.

SOHA ne aludjunk a gyermekkel egy ágyban, ha alkoholt fogyasztottunk (még ha csak egy poharat is), túl fáradtak vagyunk vagy olyan gyógyszert vettünk be, mely csökkentheti a figyelmünket (vagy gyógyszereket az alvásra, nyugtatókat vagy hasonló készítményeket).


Ami a legfontosabb, ne hallgassunk a környezetünk tanácsaira arról, hogy a gyermek ezt megszokja és nem fogjuk tudni kitenni az ágyunkból. A gyermek azért követeli a jelenlétünket, mert szüksége van rá. Minél többet kap belőle, annál magabiztosabb és egyedülállóbb lesz, amikor idősebb lesz. Ne felejtkezzünk el arról, hogy élvezzük ki ezeket a gyönyörű pillanatokat, melyek az élet összehasonlításával nagyon rövidek. A kicsi lábacskák még hiányozni fognak az ágyunkból.

A biztonság az alap
0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Házi mogyoróvaj
RECEPT: Házi mogyoróvaj