5 tipp a gyermekágy időszak megkönnyítésére

5 tipp a gyermekágy időszak megkönnyítésére

Hazajöttek a szülészetről. Pillanat, amelyre már hónapok óta, vagy talán évek óta vár. De most hogyan tovább? Hirtelen tehetetlennek érzi magát, minden zavarja, szeretne felváltva sírni és ok nélkül nevetni. Érzi a szeretet hullámát? Nem? Semmi gond. Aggódik? Ez is rendben van. De hogyan lehet túlélni ezt a nehéz időszakot a lehető legkisebb sérelemmel.

1. Térjen vissza a tisztaságba

Ha kicsit is lehetséges, kérje meg férjét/anyját/anyósát, hogy takarítsák ki a lakást, mielőtt hazajönnek. Alaposan, következetesen, de semmit se helyezzenek át. Cseréljék ki az ágyneműt, mossák meg a padlót, WC-t és a mosdót. Tisztítsák meg a mosogatót. Hogy minden gyönyörűen illatos és tiszta legyen, és önt nem fogja irritálni a haj az ebédlőasztal alatt, sem a büdös törölközők a fürdőszobában. Ebben az időszakban magára szentelje az idejét, ne a takarításra.

2. Vásároljon online

Ha a férje az idősebb gyerekekről gondoskodik, vagy munkába jár, akkor bátran rendelje meg az élelmiszert, drogériát és a gyógyszertári kellékeket online. Megteheti, míg a kórházban tartózkodik. És ha már a szülészetnél vagyunk – próbáljon ott minél többet pihenni. Tegye el a telefont, kapcsolja ki a tévét ( ha van a szobájában). Foglalkozzon a gondolataival, kényeztesse a gyermekét, ismerkedjenek, szagolgassa. Ez jobban összekapcsolja önöket, és otthon könnyebb lesz.

3. Készletre is fagyasszon

Mielőtt még elindulna a szülészetre, fagyasszon le kész, vagy előre elkészített ételeket készenléti állapotban. Az első napokban csak húzza ki és melegítse fel, fejezze be. Ha nem ér el benne, akkor rendelje meg az étel legegészségesebb változatát az étteremből. Ez nem szégyen!

4. Kérje meg a családját a nyugalomra

Az első napok és hetek a nyugalomra vannak teremtve, a rendszer beállítására, és az ismerkedésre. Fordítsa a figyelmét magára, gyermekére, férjére, és a többi gyerekére. Illően kérjen meg mindenkit, hogy a látogatással várjanak. Ha kifogásra van szüksége, mert fél hogy megsértődnek, akkor beszélje ki magát a karanténra. És akkor mi van …

5. Főtt étel

Étvágya van a palacsintára, de nem tud fél órát állni a konyhában a fájdalomtól? Kérje meg a barátnőjét, anyját, nővérét, hogy csak jöjjenek el, bekukkantanak, elhozzák, odaadják, köszönnek és távoznak. A szeretteinek ezt meg kéne érteni. Ha terhesség alatt ivott kávét, akkor a napi egy eszpresszó még szoptatás alatt sem árt önnek. Elég egy ilyen kis jel a „normalitásnak” és rögtön jobb hangulata lesz.

Étvágya van a palacsintára, de nem tud fél órát állni a konyhában a fájdalomtól?

0 0 vote
Article Rating
További cikkek
GGondot okoz a por otthonában
Gondot okoz a por otthonában?