5 tipp a vasalás megkönnyítéséhez

5 tipp a vasalás megkönnyítéséhez

És valójában mit nem kell egyáltalán vasalni?

Egyesek imádják, mások utálják – a vasarásról van szó. Ha a második csoportba tartozik, esetleg másképp is el tudja képzelni az idő töltést, mint ruhavasalással egy forró vasaló mellett, akkor van néhány tippünk az Ön számára.

1. Kezdje a mosógépben

A mosógépbe már tekercsbe tekert ruhákat tegyen és úgy, hogy ne legyen teletöltve. Szintén ne használjon erős centrifugálást – még azon az áron se, hogy a ruhák tovább száradjanak. Mosás után azonnal vegye ki, és akassza fel a ruhákat, és ne hagyja, még egy pillanatra sem állni a dobban.

2. Helyes teregetés

Az ingeket és a trikókat felakasztva akasztókra, ugyanezt megteheti a nadrágjával is. Mivel még nem centrifugálta őket alaposan, a nedves anyag nehéz lesz, a gravitáció által a földre fogja húzni saját magát, és így kiegyenesítődik. Ha a ruhából csepeg a víz, akassza fel a kád fölé, esetleg a balkonra, vagy a zuhanyozósarokba.

3. Forró gőz

Amikor a ruhák megszáradtak, kezdjen gőzvasalásba. Miről is van szó? Töltse fel a kádat forró vízzel, és hagyja a gőzt emelkedni a ruhák felé. És látni fogja, mintha csodálatos módon kiegyenlítődnének. Hasonlóképpen eljárhat a zuhanyozófülképen, de kevésbé lesz ökológikus– ha a kádat nem tudja megtölteni, akkor egy ideig hagynia kell folyni a forró vizet lefolyni a zuhanytálca lehető legnagyobb területén.

4. Mit kell vasalni?

Újszülött ruhákat, alsóneműt, konyhai törlőt, törölközőket és ágyneműket. Nem azért, hogy szép egyenesek legyenek, hanem azért, hogy elérje az alapos higiéniát. A vasalónak a magas hőmérséklete megbízhatóan elpusztítja a ruházatban rejlő baktériumokat, vagy a penészeket. Pontosan ezek a baktériumok okozzák a bűzt a törlőben, akár már az első használatkor is, vagy bőrproblémákat a gyerekeknél.

5. Mit nem kell vasalni?

A legtöbb ruhát, kivéve a férfi inget, vászont, vagy a vékony viszkózruhákat és blúzokat, amelyek könnyen gyűrődnek. Azonban még ezeknél az anyagoknál is kipróbálhatja a hármas számú pontot, és talán ez elegendő lesz az ön számára.

Mit nem kell vasalni?
0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Omlós almáspite
Recept: Omlós almáspite