5 tipp, hogyan dolgozzunk hatékonyan otthonról gyerek mellett

5 tipp, hogyan dolgozzunk hatékonyan otthonról gyerek mellett

Koronavírus alatt sokaknak nehézséget okozott az izolálás és a bezárt iskolák és óvodák. Gyakran a nyári szünidő nem sokkal könnyebb. Ezért tanácsot adunk Önnek, hogyan lehet dolgozni hatékonyan otthonról gyerek mellett.

Alapvető fontosság, hogy válaszoljon arra a kérdésre, mikor muszáj dolgoznia? Van fix munkaideje? Ebben az esetben sajnos nincs más választása, minthogy mindent hozzá igazítson a munkájához. Abban az esetben ha saját maga főnöke, esetleg rugalmas munkaideje van, akkor válaszoljon arra a kérdésre, hogy mikor a leghatékonyabb?

Éjjeli madár

Ha reggel friss és a gondolkodása 1000%-ban működik, használja ki ezt az időt. Állítsa be az ébresztés időpontját és kérje meg partnerét, hogy hetente legalább kétszer készítsen reggelit amíg ön a munkával foglalkozik. Ha öt órakor kell fel, akkor nyolc óráig három munka órája van, amelyre megvalósítható még a lehetetlen is.

Éjjeli madár

Délutáni alvás

Ha délután alszik a gyerek, fütyüljön az házimunkára és hopp a számítógép vagy a varrógép elé. Ha felébred a gyerek, akkor közösen eggyütt elvégezhetik a házimunkát. Habár kétszer több időbe fog telni, de annak ellenére kellemes időt töltenek el eggyütt, miközben sokat fognak nevetni , amit a gyerek igazán értékelni fog. És minél jobban odafigyel rá, magyaráz, mutat vagy bekapcsolja a házimunkába, annál hosszabb ideig játszik majd magában – mintha fel lenne töltve a jelenlétével.

Délutáni séta

Van egy felelős szomszédja, akinek már idősebb gyermekei vannak és szeret játszani az ön gyermekével ? Próbálja meg tőle megkérdezni, hogy nem lenne-e hajlandó hetente egyszer elvinni a gyereket magához, amíg ön dolgozik. Netán, ha a gyermek függetlenebb, akkor előkészítheti őket egy sétára, ami minimum 45 percig fog tartani és ön újból a munkának szentelheti idejét.

Éjjeli bagoly

Vannak emberek, akik este a legkreatívabbak. Ha az egyikük, akkor ügyeljen arra, hogy a nap folyamán eleget pihenjen, persze ha lehetséges, ezáltal nem merül ki. Mert nincs annál rosszabb, mint stresszesen a kanapén ébredni, hogy este elaludt és nem ért el a munkájában.

A TEMPO tippje: Ne csináljon egyszerre két dolgot

Tegye el telefonját és számítógépét, ha a gyermekével van, és inkább játszon velük. Ezt követően, pl. 20 perc játék után mondja meg neki, hogy el kell mennie a másik szobába, hogy elvégezzen valamit, és egy kis idő múlva visszatér. A legtöbb 2 évesnél idősebb gyermek képes és hajlandó ezt megérteni. Annak ellenére, hogy csak egy e-mail vagy egy pillanat a borítékok ragasztására, sokkal hatékonyabb lesz, mintha egy térden játszó gyermekkel próbálná.

Ne csináljon egyszerre két dolgot
0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Hogyan ébresszünk egy gyerekben szeretetet az étel iránt
Hogyan ébresszünk egy gyerekben szeretetet az étel iránt