5 tipp, mely megkönnyíti a fürdőszoba tisztítását

5 tipp, mely megkönnyíti a fürdőszoba tisztítását

Végigfut a hideg a hátán, amikor megint a fürdőszoba tisztításáról van szó? Szorongást érez, amikor a lefolyóra néz és egyből a sírás kerülgeti, amikor a piszkos zuhanyfülke üvegjét látja? Változtassa meg ezt az 5 dolgot, és a rémálmai megszűnnek!

1. Minden feleslegeset tüntessen el!

A fürdőszoba nem raktár, csak azoknak kéne ott lenni, amire nap mint nap szükségünk van. Semmi szobrocskák, díszek, cserép szárított virággal és hasonlók. Minél kevesebb dolog van, annál kevesebbet kell elrakni takarításkor. Minden szükségeset kosárban tartson, amit egy másodperc alatt bárhová áttehet.

2. Élőt művirág helyett

A művirágok helyett inkább az élőket válassza. Abban az esetben, ha nem jut elég fény a fürdőszobába, állítson egy vázába hajtást könnyezőpálmából, ami megfelelő gondozás mellett kigyökerezik. A művirágok csak porfogók. A cserepesvirágot öntözés helyett lezuhanyoztathatja a por letörlése helyett.

3. Adagolók

Az XY számú flakon helyett használjunk inkább adagolókat, melyeket a falra is rögzíthetünk. Beleönthetjük a tusolókat, amiket a csomagolás nélküli üzletben vettük, így ökologikusak is lehetünk. Ráadásul megint az első pontnál vagyunk – nem kell feleslegesen rakodnunk. A fürdőkádon egyszerűen nincs mit keresni a flakonoknak és dobozoknak, amik körül csak gyűlik a szennyeződés.

Adagolók

4. Szivacsok a kéznél

Azt, amit a tisztítás során használ, mindig tartsa kéznél. A zuhanyzó tisztításánál használt szivacsot, felakaszthatja egyből a zuhanyzóba. Zuhanyzás után így egyből letörölheti. Használjon természetes alapú tisztítószereket, melyekhez nem fél hozzáérni, azért, hogy ez a folyamat kellemes és biztonságos legyen számunkra. A tisztításra használhatunk tusfürdőt is! Természetesen, ha nem olajalapú.

5. Alap a rendszeresség

Ez a legfontosabb. Nyugodtan a fürdő takarításához fogjon hozzá minden zuhanyzás vagy kézmosás után. Vagy minden második után. Minél kevesebb szennyeződéssel kell elbánnunk, annál kevesebb időt vesz majd igénybe. A végén minden egyes nap szép tiszta fürdőszobába fogunk belépni! Ez az érzés megfizethetetlen.

Alap a rendszeresség
0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Melyik az ideális időszak a szobatisztaságra való szoktatáshoz
Melyik az ideális időszak a szobatisztaságra való szoktatáshoz?