5x tízórai az iskolába, mely a gyermekeknek biztosan ízleni fog

5x tízórai az iskolába, mely a gyermekeknek biztosan ízleni fog

Kezdődik a tanév, és vele együtt számos szülő rémálma is – mit tízóraira? Ha zsebpénzt ad a gyermekének, akkor gyakran nem biztos abban, hogy tápláló élelemre költi, vagy invesztálja csipszekbe és kólába. Ha azonban olyan harapnivalót készít nekik, amelyet az osztálytársak még irigyelni is fognak, akkor nem kell aggódnia azon, hogy éheznének – haza már csak az üres tálat hozzák. Próbálja ki a tippjeinket.

1. Gyümölcs tányér sajttal

A vegyes gyümölcsöket és sajtokat nemcsak a felnőttek szeretik. Egy tálba vágjon a gyermekek számára különféle gyümölcsöket, adjon hozzá szőlőt és kockára vágott eidam vagy gouda sajtot. Ki mondta, hogy tízóraira csak kenyeret vagy kiflit lehet adni? Elég csak egy apró jele a kreativitásnak és már figyelheti is a különbséget – pl. azt is, hogy az üres tálat hozzák vissza.

2. Zöldséges muffin

Akár ha megmaradt a levesből a zöldség, vagy ha gyermeke másképp nem eszik meg zöldséget, próbáljon neki készíteni különféle zöldség formájú muffint – a kisebbeknek nyugodtan akár állati alakút is. Ehhez elég önnek egy tojás mint alap, kevés tejre, szétmixelt főtt zöldségre (esetleg paprikára vagy paradicsomra friss formában, és darabokra vágva) és néhány evőkanál lisztre kévés sütőporra, fűszerre és sóra, úgy, hogy tudjon csinálni belőle tésztát. Ezután süsse meg a muffinokat, és hagyja kihűlni ( nyugodtan még előtte este).

Zöldséges muffin

3. Sajtos pirítós

Régebbi kenyér, pirítós kenyér, tegnapi kifli, bármit használhat alapként, kenje meg vajjal, adjon hozzá 2 szelet cheddar sajtot és egy teáskanál házi ketchupot. Tegye össze mint szendvicset, és tegye be sütni a grillbe, vagy kenyérpirítóba, kevés vajjal a tetején. A sajtos pirítós alternatívája a klasszikus szendvicsnek, és a gyereknél ez hatalmas sikert arat.

4. Nyárs

Kis műanyag nyársra vagy hurkapálcikákra szúrhat gyümölcsöket, zöldségeget, sajtot, kenyérdarabkákat és bármit, ami a keze ügyébe kerül, és a gyerekek imádni fogják. A nyársakat biztosan nem hozzák haza étlenül. Ha azonban van egy kis feltalálója, csak szúrja fel a hurkapálcikákra, de távolítsa el az éles hegyeit, hogy véletlenül ne sértse meg magát, vagy mást se sértsen meg.

5. Sonkás tekercs

Ki mondta, hogy a sonka csak a péksüteményre tartozik? Forgasson bele egy darab sajtot, egy salátás uborkát, kevés sárgarépát, vagy akár sárga dinnyét, attól függően, hogy mit szeret a gyermeke. Válasszon gyermeke számára megfelelő sonkát, felesleges hozzáadott anyagok nélkül és alacsony sótartalommal. Az ilyen tekercseket felszolgálhatja gyermekünnepségeken is, ezek mindig sikert aratnak- a gyerekeknek a feltekert ételek, amelyet úgy ehetnek mint a hasábburgonyát. Ez nagyon szórakoztathatja őket, ugyanakkor meglepetési pillanatok is találhatóak bennük. És ezt a gyerekek imádják.

Tempotipp: Ne felejtse el a a folyadékbevitelt. Szirup helyett a gyerekeknek zúzott málnát vagy epret tehet az üvegbe, és utasíthatja őket, hogy az iskolában töltsék fel tiszta vízzel. Így könnyebb lesz az iskolatáskájuk, és fontossági érzés és felelősségtudat is, hogy valamiről maguknak kell gondoskodniuk.

0 0 vote
Article Rating
További cikkek
6 egyszerű módszer a stressz és a szorongás enyhítésére
6 egyszerű módszer a stressz és a szorongás enyhítésére