A kötés új trend

A gyapjú takaró Hullám

A kötés új trend

A ruhásszekrénykbe kezdenek visszatérni a jó minőségű természetes anyagok. Az egyikük éppen a gyapjú.

Az anyáink időszakában majdnem minden nő tudott kötni, varrógépen varni. Amikor valami szépet akart magának, gyakran magának kellett elkészítenie. Azonban az anyagellátás gyakran nem volt gazdagabb, mint a ruházati üzletekben való konfekció. Mindazonáltal anyáinknak tele volt a szekrényük kötött vagy horgolt szvetterekkel és varrott kosztümökkel – nyárra pamut, télre gyapjú. Gyapjú kabátok, lábszárvédők, nadrágok, kalapok, ruhák és pulóverek rejtőztek a szekrényekben a naftalin mellett, és a kiűzési szer a molylepkék ellen.

gyapjú

Szintetikus szálak, amelyek a régi jó gyapjút egy pillanatig a háttérbe szorították – elpusztíthatatlan anyagok, széles színskála és korlátlan lehetőségek gyorsan a ruházati ipar bőre alá jutottak. Sokak számára a gyapjú háttérbe maradt mint régi anyag,igényes karbantartással, a drága márkák megőrizték prémium anyagként . Tehát, így vagy úgy – a szokott használlatból eltűnt. Az utóbbi időben azonban kezdi visszanyerni a népszerűséget és nincs minn csodálkozni.

Szuper gyapjú

Ismert hőszigetelő tulajdonságait ugyan helyettesítették a modern szintetikus szálak, de még mindig nem sikerült nekik elérni az összes tulajdonságait – a gyapjú szuper-szigetelő. Nyáron hűsít a télen melegít, még akkor is, ha nedves, gyorsan elpárologtatja a vizet, nem áraszt kellemetlen szagokat, és öntisztító képességgel rendelkezik (természetesen nem vonatkozik a nehéz szennyezésre, gyakoribb használat). Ezért találjuk meg újra ma a ruházati, bútoriparban és még az építőiparban is. A modern technológianak köszönhetően már eléri a selymes finomságot, de megőrzi minden kivételes tulajdonságát. A sportolók, a tervezők és természetesen az összes lakosság vásárolja. A fajok széles választékából mindenki könnyedén választhat. És ha nem tud választani, segítünk egy kicsit.

Szuper gyapjú

Gyapjú fajták hatalmas mennyiségben vannak a piacon. Íme néhány alapvető dolog, amellyel találkozhat:

Gyapjú – klasszikus juh gyapjú, szilárd és tartós. Meleg gyapjútakarók, papucsok, pulóverek vagy bundákra ideális.

Merino – juh gyapjú Merinó fajtából. Jellemzői ,kiváló hőszigetelő tulajdonságai. Az üreges szál könnyű, rendkívül melegítő. A jelenlegiek különösen trendiek a sportolók számára, akik funkcionális merlin ágyneművel rendelkeznek. Nem kell gyakran mosni, jól szárad, és ha hosszabb szabadságra kell csomagolni, elegendő lesz néhány alapvető merinó darab. Természetesen nagyban használja a klasszikus alkalmi divat casual is.

Kasmír – kasmír juhok szőrméjéből származik, nagyon drága, de könnyű és puha. Hajlamos a vedlésre, de szeretni fogja az alávetettségéért.

Bárány – a báránygyapjú az első nyírásból a 6. hónapjuk körül. Finom gyapjú különösen a csecsemőknek ajánlatos.

Angora – Angora nyúlszőrből származik, finom, szőrös, rendkívül meleg.

Mohair – Angora kecskeszőréből készül, puha, és nagy előnye, hogy nem hullik a szőre.

Camel – teve gyapjú. Legtöbbször természetes árnyalatokban használják kabátok és pulóverek gyártásához, a ruházati iparágak és azonkívül a szőnyegek készítése terén is.

Alpaka – az alpaka láma szőréből, minőségi és finom gyapjú.

Vikunya – a gyapjú a vad láma vikunya szőréből, egyáltalán az egyik legdrágább gyapjú.

Ha a gyapjút megkedvelte, biztosan nem fogja megbánni. Legyen óvatos, a mosással! A gyapjú ruhákat mossa minimálisan és szükség esetén hideg vízben és kézben.

0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Süssünk saját kovászos kenyeret
Süssünk saját kovászos kenyeret