A használt teatasakokat kihasználhatjuk a beltérben és a kertben is

A használt teatasakokat kihasználhatjuk a beltérben és a kertben is

Valaki számára szemét, valaki szerint pedig egy igazi kincs. A használt teatasakokat nem kell mindig a kukába dobni, nyugodtan felhasználhatjuk őket a háztartásban vagy a kertben. Manapság trendi az újbóli felhasználás – tehát a nem használt dolgok hasznosítása – ez egy nagy trend, mely megtanít minket óvatosan bánni az alapanyagokkal és leveszi a természet válláról a terhet a gyártással és a hulladékképződéssel kapcsolatban. Hogyan tudjuk alaposan felhasználni a használt teatasakokat a háztartásban és a kertben?

Mit kell tennünk a teatasak felhasználása előtt

A teatasak többsége papírszűrőből készül, de találhatunk olyanokat is, melyek textilből készültek vagy speciális hővédelmi műanyagokat tartalmaznak. Még mielőtt eldöntjük, hogy ki szeretnénk használni ezt a tasakot a kertben, győződjünk meg arról, hogy a tasak papírból készült. Majd nagyon fontos, hogy távolítsuk el a kötőt és a papír cetlit. Mit fogunk felhasználni?

Hogyan használjuk a teatasakot a kertben

A legegyszerűbb módszer az, hogy betesszük a komposztálóba. Temérdek tápanyagot tartalmaz, melyek meggazdagítják a komposztáló tartalmát. Ha rendesen odafigyelünk, arra, hogy csak a papírtasakokat használjuk erre a célra, a felbomlásuk rendkívül gyors lesz.

A további felhasználási lehetőség az, hogy a használt tasakokat az ágyasokba használjuk fel, ahonnan a növények és a föld elveszik maguknak a szükséges tápanyagot. Azon kívül, a giliszták kedvenc ételéről van szó, melyek átlevegőztetik a talajt, azok hulladékanyagokkal táplálkoznak és a földet tápanyagokkal gazdagítják.

A használt teatasakokkal öntözhetjük a növényeket, fákat vagy a zöldségeket. Hogyan? Tegyünk az öntözőkannába, mellyel a kertben vagy otthon öntözünk néhány használt teatasakot. Várjunk, amig a víz egy kicsit beszíneződik és elnyeri a szükséges tápanyagokat a teából, majd öntözzük meg vele a növényeket.

Hogyan tudjuk otthon felhasználni a teatasakokat

A használt teatasakokat felhasználhatjuk a szagok semlegesítésére a hűtőben – néhány lehűtött darabot tegyünk egy tálba, rakjuk a hűtőbe és hagyjuk néhány napig hatni. Letörölhetjük velük a port a szobanövényekről, így kaphatnak egy jó és tisztító kúrát, mely tápanyaggal tölti fel őket. A használt teatasakokat felhasználhatjuk a zsíros edények mosogatásánál, vagy az ablakmosásnál.

A használt teatasakoknak temérdek felhasználási lehetőségük van nemcsak a háztartásban, de a szépségkúrák esetében is, Például, ha a szemünk alá tesszük őket, csökkenthetik a kialakult karikákat. Vagy felhasználhatjuk őket az esti fürdés fellendítésére: hagyjuk őket egy kicsit a vízben ázni, vegyük ki őket és üljünk be a kádba. A használt teatasakokat még egyszer kifőzhetjük, várjunk amig a víz kihűl és masszírozzuk a fejbőrünkbe hajmosáskor. Ahogy azt mondani szokták: valaki számára hulladék, valakinek pedig egy értékes alapanyag.

Hogyan tudjuk otthon felhasználni a teatasakokat
0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Gazdag chilli con carne
RECEPT: Gazdag chilli con carne