A helyes borotválkozás szabályai

A helyes borotválkozás szabályai

Tudod miért szeretik a lányok leginkább a telet? Mert hosszú nadrágban és harisnyában is járhatnak. Mi következik ebből? Hogy nem kell állandóan borotválni a lábukat. Bizony sok nő rengeteg időt tölt testrészei borotválásával, sokan pedig bármit megtennének, hogy mihamarabb megszabaduljanak az idegesítő, szúrós szőrszálaktól.

Manapság már sokféle szőrtelenítő kezelés és lézer létezik, legtöbbjük azonban nagyon drága. Köztudott az is, hogy a gyantázás vagy az epilálás hosszabban tartó eredményt hoz, de valljuk be, fájdalmasabb is. Tehát ha jön a tavasz és előkerülnek a szoknyák, legtöbbünknek csak a hagyományos borotva marad.

Egy nő számára a borotválkozás elég összetett dolog. Rengeteg kérdés felmerül. Milyen gyakran borotválkozzak? Milyen gyakran cseréljem a borotvát? Merről merre húzzam? Az alábbi cikkben adunk pár tippet, hogyan borotválkozz úgy, hogy a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban megszabadulj a szőrszálaktól.

Mikor borotválkozz?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legjobb, ha lefekvés előtt borotválkozol. Ez azért is hasznos, mert miközben alszol, bőröd megnyugszik, így, ha érzékenyebb is a bőröd az átlagosnál, másnap nem lesznek kellemetlen vörös foltok.

Milyen gyakran borotváld a lábad?

Természetesen ez nagyban függ attól, hogy mennyire erős lábadon a szőr és milyen gyorsan nő, valamit az is döntő fontosságú, hogy téged ez mennyire zavar. Ha világos a hajszíned, szőröd puhább és ritkább az átlagosnál. Ilyenkor nem baj az sem, ha egy héten csak egyszer borotválkozol, mivel a szőr kevésbé feltűnő és nem is annyira szúr.

A bőrgyógyászok nem ajánlják a mindennapos borotválkozást, mivel irritálhatja a bőrt. Ha azonban nagyon sűrű és sötét a szőrzeted, az sem baj, ha minden nap megszabadulsz tőle. Átlagosan minden 3. nap érdemes borotválkozni.

Hogyan borotváld a lábad?

Borotválkozás előtt érdemes felpuhítani a bőrt és a szőrt. Ehhez segítségünkre lesz a borotvahab vagy a langyos víz. Ezek segítségével sokkal könnyebben halad majd a borotva a bőr felületén és nem is sérti fel. A borotvát mindig a szőr növekedésével ellentétes irányban kell használni.

Milyen gyakran cseréld a pengét?

Egy borotvapengét általánosságban 20 alkalom után kell cserélni. Természetesen érezni fogod, ha a penge már nem megfelelően vág – például, ha többször kell áthúzni ugyan azon a felületen, esetleg nem viszi le az egész szőrszálat.

Fontos tanács: alaposan mosd ki a pengét minden borotválkozás után. Ha a szőrszálak és elhalt bőrsejtek benne ragadnak, a borotva nagyon hamar elhasználódik. Ez pedig, mint tudjuk, sem a környezetünknek, sem pedig a pénztárcánknak nem előnyös.

Milyen gyakran cseréld a pengét?
0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Hogyan hat ránk télen a cinkhiány?
Hogyan hat ránk télen a cinkhiány?