Ételek amelyek a fagyasztóba vannak kitalálva

Ételek amelyek a fagyasztóba vannak kitalálva

Ezt elkészítheti tartalékba

Néha egyszerűen nem ér el főzni. Vagy éppen visszatértek a viskóból, vagy a nyaralásról, és a hűtőszekrény üresen ásít, a gyermekei kiabálnak, hogy éhesek, és a boltba az út főzéssel együtt még egy órát venne igénybe. Ilyen esetekre megéri, ha a fagyasztóban van tartalék – gyors ételek, amelyek készen vannak vagy előkészített további főzéshez és villámgyors tálaláshoz.

Csicseriborsó golyók

Szüksége van:

1 csésze csicseriborsóra (szárított)

1 gerezd fokhagymára

fél hagymára

1 teáskanál köménymag

olívaolajra

Elkészítés

1. A szárított csicseriborsót haggya egy éjszakán át vízben áztatva. Reggel öntse le a vizet, és hagyja puhára főni.

2. Lecsepegtetjük a csicseriborsót, és összemixeljük minden alapanyaggal.

3. A keverékből formázzon ki kis hengereket vagy golyókat, amelyeket sütőpapírra tesz, és egy kis pléhen a fagyasztóba helyezi. 24 óra elteltével zacskóba öntheti, és így már a fagyasztóban tárolhatja. Amikor úgy dönt, hogy szeretné felhasználni őket, nem kell őket kiolvasztani, elég fagyasztva forró olajba dobni és megsütni.

Cukkini darabkák

A cukkinit vágja fel darabokra, tegye 30 másodpercig forrásban lévő vízbe, majd jeges vízsugár alatt hűtse le, vagy merítse egy tál vízbe és jéggel. Öntse egy tálba, amelyben tárolni fogja a hűtőszekrényben. Keverje hozzá az előre elkészített öntetett, amely olívaolajból, szárított szurokfűből, tengeri sóból és egy csipet fekete borsóból készült.

Cukkini darabkák

Pizzatészta

Ismeri, amikor a hűtő üres, és csak a maradványok vannak, amelyből ételt készíteni tiszta művészet. Nagyon jó ilyen pillanatokban, tehát a fagyasztóban, az elkészített fagyasztott pizzatészta. Jamie Oliver receptje szerint ez nagyon jó. Kiolvasztás után csak annyit kell tennie, hogy hagyja kissé megkelni, majd kinyújtja, és kirakja a hűtőszekrényben található maradványokkal, majd néhány perc múlva a pizza már az asztalra is kerül. Jó étvágyat!

Szüksége van:

500 gramm sima kenyérlisztre

330 ml langyos vízre

fél kanál tengeri sóra

1 gramm szárított élesztőre

fel kanál kristálycukorra

2 evőkanál olívaolajra

Elkészítés

1. Szitáljuk át a lisztet. Készítsen elő kovászt langyos vízből, élesztőből és cukorból. Ha kész van (15 perc után), adjon hozzá olívaolajat, és egy kis lyukat formáljon a lisztbe.

2. A gödröcskébe öntse bele a kovászt, és kézzel átgyúrja a tésztát. Gyúrja addig, míg teljesen puha, hajlékony és nyúlós.

3. Az így elkészített tésztát hagyhatja tovább kelni még olyan 45 percig, majd kisebb golyókra oszthatja, amelyeket a fagyasztóba helyez el. A pizzatészta több hónapig is kibírja.

Pizzatészta

0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Ropogós Barbecue illatú sült csirke
RECEPT: Ropogós Barbecue illatú sült csirke