Hogyan és miben mossuk a ruhákat ökológiailag és úgy, hogy a ruhák sokáig kitartsanak?

Hogyan és miben mossuk a ruhákat ökológiailag és úgy, hogy a ruhák sokáig kitartsanak?

A mosás valaki számára rémálom, de valakinek viszont pihenési tevékenység. Ha kedveli a frissen mosott ruhák illatát, az öblítő helyet próbáljon ecetet használni. Ez a nem hagyományos változtatás azt eredményezi, hogy a ruha valóban illatozni fog a tisztaságtól, és semmi sem fogja átütni a parfümjét, vagy nem okoz fejfájást.

1. Próbáljon meg ne mosni

Nem kell azonnal ki mosni a ruháját, ha nem piszkos. Sokszor elegendő friss levegőn szellőztetni ( főleg gyapjú és természetes anyagok esetében). Ha kissé izzadt, nagyobb távolságból permetezze le vodkával, egy permetező segítségével. Látni fogja a különbséget!

2. Epe szappan a foltokra

Ha a ruhán csak folt van, és egyébként tiszta, ne mossa az egész darabot, inkább vegye segítségül az epe szappant. Ez megbízhatóan eltávolítja a foltokat, (még azokat is, amelyek nem moshatóak, például bébiételek sütőtökből vagy áfonyából). Ezután óvatosan csavarja ki a ruhákat, és hagyja őket megszáradni.

3. Mogyorós szappan

Cserélje ki a mosóport mogyorós szappanra. Nem agresszívak a textilszálakkal szemben, ökológiaiak, csecsemőknek és érzékeny bőrűeknek is alkalmas. A vízben nem hagynak semmilyen mérgező vagy egyéb maradványokat. Hogy a ruhája illatozzon, nem kell öblítőt használnia, elég ha a tasakra csepegtet pár csepp illóolajat – pl. levendulásat vagy eukaliptuszosat.

4. Ecet segítségül

Ha törölközőt, ágyneműt vagy olyasmit mos, amely radikális felfrissülést igényel, az öblítő helyett ecetet használjon. Az öblítő a szálakban tárolódik, és azt okozza, hogy a törököző első tapintásra puha, de fokozatosan megkeményedik és feleslegesen elkopik. Nem kell félnie a szagoktól, az ecet megbízhatóan fertőtlenít, és a megszáradás (és az alapos mosás után) után egyáltalán nem érezni a ruhákból. Ezenkívül csodálatosan felfrissíti a színt és a fehér ágyneműt kifehéríti.

5. Alkalmanként 90 fokon mosson

A 90 fokos mosás önmagában nem ökológiai, mivel sok vizet és energiát fogyaszt, de segít a mosógépben lévő baktériumok a penészt elpusztítani, és szintén megbízhatóan eltávolítja a maradványokat, amelyek megmaradtak a csövekben és a dob körül, pl. amikor a múltban klasszikus porokkal mosott. 90 fokon moshat pl. legtöbb törölközőt, gyerek pelenkát, és némelyik ágyneműt. Mindig kövesse a címkén szereplő információkat.

Alkalmanként 90 fokon mosson
0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Szabadidős tevékenységek a legkisebbek számára
Szabadidős tevékenységek a legkisebbek számára