Hogyan hangolódjunk a karácsonyra

Hogyan hangolódjunk a karácsonyra

A karácsony az egyik legszebb ünnepünk, a család, a szeretet ünnepe. Ilyenkor minden ragyogó díszbe öltözik és szívünket átjárja a melegség.

Az egyetlen probléma csak az, hogy manapság legtöbbünk már nem így érez a karácsony közeledtével. Már nem is emlékszem, mikor havazott utoljára december 24-én, s azt meg végképp nem tudom felidézni, mikor vártam utoljára nyugodtan, egy pohár kakaóval a kezemben a közeledő ünnepeket.

Az emberek rohannak, az év vége közeledtével egyre több a munka, a befejezni való, az utcákon, tereken, üzletekben tolonganak az emberek és hosszúak a sorok. A többség akaratlanul is az utolsó pillanatra hagyja a karácsonyi ajándékok megvásárlását így egyáltalán nincs idő nyugodt szívvel várni az ünnepeket.

A helyzeten az sem segít, hogy a boltok már október közepétől tele vannak karácsonyi díszekkel, így mire valóban elérkezik az ünnep, már elegünk van a sok csilli-villi dekorációból és karácsonyi dalból. Ha idén szeretnéd méltóképpen megünnepelni ezt a gyönyörű ünnepet, olvass tovább és megtudhatod, hogyan sikerülhet.

Első lépésként dekoráld ki a házadat a saját ízlésed szerint. Szerezz be pár hangulatos gyertyatartót és gyertyát és díszítsd ki velük a nappalit, a hálószobát. A gyertyák legyenek édes fahéj vagy vanília illatúak, amelyeket bizonyára gyermekkorunk karácsonyát idézik majd fel bennünk. Bármit csinálsz, nem árt egy kis halk, nyugodt háttérzene sem, amivel meghitt hangulatban készülhetsz az ünnepekre.

Díszítsd ki a lakást különféle dekoratív karácsonyi elemekkel, asztaldíszekkel. Szerezz be pár fahéjrudat, vékony drótot és szegfűszeget, majd egy pár gyertyával együtt készíts belőlük asztali díszt. Ezeknek az alapanyagoknak köszönhetően otthonunkat gyorsan átjárja majd a meghittség és az ünnepi hangulat. Vásárolj karácsonyi takarókat és plédeket, hogy még teljesebb legyen az otthon melege.

Hangosodásként tervezd meg előre a karácsonyi menüt, írj bevásárlólistát és szerezd be minél előbb a szükséges alapanyagokat. Így aztán biztos lehetsz benne, hogy nem az utolsó pillanatban fogsz rájönni, ha valami hiányzik. Ha szeretitek az édességet, akár már korábban is el kezdhetsz kísérletezni a bejgli készítéssel. Süssetek gyermekeiddel mézeskalácsot, kreatívkodjatok együtt a sütemény díszítése közben. A mézeskalácsnak úgyis kell egy kis idő, mielőtt eléggé megpuhul és fogyasztható lesz.

Ha gyermekeid kicsik, vagy simán csak szereted a kézműves dolgokat, keress az interneten pár ötletet, hogyan készíthetnéd el a saját karácsonyfa díszeidet. Nem csak, hogy költség kímélő, de fantasztikus, egyedi megoldás. S ha már a fánál tartunk, ne hagyd az utolsó pillanatra a karácsonyfa díszítését sem. Szerezd be időben a megfelelő karácsonyfát és díszítsd ki még szenteste előtt. Nincs megírva a nagy könyvben, hogy a fenyőt csak közvetlenül az ünnep előtt lehet kidekorálni.

Ami pedig a legfontosabb – szerezd be az ajándékokat minél hamarabb. Nem árt már a hónap elején megvásárolni szeretteinknek amire vágynak, ezzel elkerülhető a sok stressz és a szorongás, s nem kell órákig állni a hosszú sorban sem.

Ha ezeket a lépéseket betartod, ezúttal élvezheted is a karácsonyt, s nem kell távolról nézned, ahogy elillan.

ezúttal élvezheted is a karácsonyt, s nem kell távolról nézned, ahogy elillan.
0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Milyen finomságok hiányoznak legjobban nekik otthonról
10 étel, amelyek külföldön a Szlovákoknak hiányoznak