Hogyan lehet megkönnyíteni a szülés utáni sebek gyógyulását?

Hogyan lehet megkönnyíteni a szülés utáni sebek gyógyulását?

Az anya testét a szülés rendkívül megterheli – és nem csak a fájdalomról beszélünk. Ha túlélt egy hüvelyi (természetes) szülést, akkor van néhány tippünk az Ön számára, amelyek megkönnyítik a szülés utáni sérülések gondozását és kellemesebbé teszik a lábadozást.

1. Kezdje el a szülés előtt

Kezdjük finoman. A gátmasszázs kiváló eszköz, amely már sok nőt megmentett a epizotómiától – vagyis a vágástól. Bár a megfelelően irányított vágás megkönnyítheti a szülést, és megakadályozhatja a vékony bőr szakadását, és a sokkal nagyobb kár keletkezését, nagyszerű, ha nincs rá szükség végképp. És elég egy megelőző – masszázs! Olyan olajat használjon, amely általában a gyógyszertárban kapható, és amelyet közvetlenül a gátmasszázsra szánnak. Kezdje el legalább a terhesség 34. hetében, nyugodtan hamarabb is, de előtte forduljon nőgyógyászhoz, különösen ha mikózisban, vagy más betegségben szenved, vagy a méh összehúzódásánál, avagy ha fennáll a koraszülés veszélye.

2. Szellőztesse a sebet

A szülőszobán próbáljon minél többször csupaszan lenni, és ezt folytassa otthon is. Üljön mindig tiszta, eldobható inkontinecia betétekre. Zuhanyozzon naponta 3-szor, nem gyakrabban, hogy feleslegesen ne nedvesítse a sebet, és ne okozza az öltések szétesését, mielőtt sikerülne a bőrnek meggyógyulnia. Ha nem varrták, akkor nyugodtan zuhanyozhat gyakrabban is. Például, ha tanácsadó központba kell mennie gyermekével, vegyen fel eldobható fehérneműt, betéttel, amely „műanyag” kezelés nélküli (tehát a klasszikusat, szülés után) és vegyen fel szoknyát, ha egyáltalán ez lehetséges. A klasszikus fehérneműt hagyja a fiókban addig, amíg az öltések ki nem esnek.

3. ülőfürdők

A nőgyógyász ajánlása szerint, néhány nappal a szülés után, elkezdheti az ülőfürdőzést tölgyfakéregben. Különösen értékelni fogja, ha a hüvelyi sérülések mellet aranyérben is szenved.

4. Feküdjön sokat

Próbálja minimalizálni a közvetlen ülést a sebre, amikor le kell ülnie, használjon felfújhatós kereket (amellyel a kisgyerekek úsznak) vagy egy speciális szülés utáni párnát. Próbálja a sebet minél kevesebbet nyomni és a lehető legkevésbé irritálni.

5. Sok rost, enyhe mozgás

Ne emeljen semmi nehezet, de ne kerülje el teljesen a sétálást, és végképp ne feküdjön egész nap az ágyban. Ez a székrekedéshez vezethet, és ez egyáltalán nem segíti a gyógyulásban. Ha már problémái vannak az ürítéssel, használjon glicerin kúpot. Ez ártalmatlan, és ez segíti szabályozni a székletét, hogy ne kelljen megerőltetni az öltéseit és a legyengült hasizmait. Szülés után nyugodtan használja akár 2 hétig is. Fogyasszon magas rosttartalmú élelmet, főtt zöldséget (fajtákat, amelyek nem fújják fel), igyon erőlevest (húsosat) tiszta víz helyett, hogy feltöltse az egészséges zsír és vaskészletét, amelyet vérveszteség miatt, szülés közben elvesztett. Mindez segít, hogy gyorsabban helyre jöjjön anélkül, természetesen, hogy bármit felgyorsítana. A pihenés továbbra is az első helyen áll!

Sok rost, enyhe mozgás
0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Klasszikus és új receptek a befőtt specialitásokhoz 3
Nyári SOROZAT 3. RÉSZ