Hogyan válasszunk iskolatáskát

Hogyan válasszunk iskolatáskát

Igaz, hogy idén az iskolaév elején sok kérdés merül fel, de szinte biztos, hogy a gyermeknek szüksége lesz egy iskolatáskára. Minden szülő a legjobbat akarja gyermeke számára és az iskolatáska választásakor sem más a helyzet. Mire kell odafigyelnünk, mit kell elkerülnünk és hogyan válasszunk iskolatáskát, mely egy kisiskolás számára nem fog nagy terhet jelenteni?

Minél könnyebb az iskolatáska, annál jobb

A gyerek az iskolatáskában könyveket, füzeteket, tízórait, tornaruhát és váltócipőt fog hordani. Teljesen felesleges a hátgerinc túlterhelése egy nehéz táska által. Ebben az esetben igaz, hogy minél könnyebb az iskolatáska, annál jobb – természetesen, ha teljesít néhány követelményt. Az érvényes normák azt mondják, hogy az iskolatáska ne legyen 1200 grammnál nehezebb. Figyeljünk oda erre az aspektusra.

Az iskolatáska legyen könnyű és ellenálló

A gyerek iskolanapokon temérdek nehéz helyzeten megy át – düh a sikertelen próbálkozásokból, amelyet a táska fog viselni, fogócskák, játékok a játszótereken, vagy a hógolyózás. Az iskolatáska anyaga legyen ellenálló és ideális esetben vízálló is. Ha az anyag nem vízálló, figyeljünk arra, hogy legalább az egyik rétege egy ilyen anyagból készüljön, például, hogy az egyik rétege gumis anyagból legyen. Másképp a váratlan eső tönkreteheti a benne lévő füzeteket vagy könyveket.

Milyen nagy legyen az iskolatáska

Az alapkövetelmény az iskolatáskára a mérete: hogy beleférjen az összes iskolakellék, tízórai, tornaruha és még mindig maradjon benne egy kis tartalék. Például egy kedvenc könyvre vagy projektre az iskolába. Viszont össze kell hasonlítani az iskolatáska és a gyermek méretét. A táska természetesnek tűnjön, amikor a gyermek felveszi. Ha a lányunk vagy fiunk úgy néznek ki az iskolatáskával, mint a hegyi serpák, inkább nézzünk egy kisebb méretű táskát.

Iskolatáska, mely segít a megfelelő testtartáshoz

Nemcsak a nehéz tartalom nehezítheti meg a gyermek megfelelő testtartását. Ha ez a súly hosszútávú, akár kellemetlen gerincferdülést is okozhat. Ezt a veszélyt csökkenthetjük a megfelelően felszerelt iskolatáska választásával. Mire kell vigyáznunk? Először nézzük meg az iskolatáska hátsó részét. Ha anatómikusan formázott és szilárd szerkezete van, akkor a legfontosabb követelmény beteljesül. A minőségi válltartók is rendkívül fontosak – azoknak legyen állítható magasság funkciójuk és legyen kibélelt belsőrészük, hogy feleslegesen ne vágják a gyermek vállát. Még a vásárlás előtt ajánlatos kipróbálni a megfelelően beállított iskolatáskát a kis iskolásunkon. Íme, egy kiváló tipp: iskolatáskát sose próbáljuk üresen, tegyünk bele legalább néhány könyvet, hogy szimulálja az igazi körülményeket.

Legyen az iskolatáska belső tere elválasztva?

Egy gyakori kérdés az iskolatáska választásakor az, hogy legyen e elválasztott vagy sem. A válasz rendkívül egyszerű: az elválasztott terek az iskolatáskában segítenek az áttekinthető rend megtartására, ellenkezőleg a táskák, melyeknek nincs belsőtérelválasztásuk inkább a szabadidei tevékenységekre alkalmasak. A belsőtérelválasztás segít a nehéz könyvek vagy füzetek megtartására, hogy ne csússzanak el, ennek köszönhetően nem fog megváltozni a teher helyzete és ezzel a megfelelő testtartás sem lesz veszélyben.

Legyen az iskolatáska belső tere elválasztva?

Iskolatáska fényvisszaverő elemekkel

Főleg a téli hónapok alatt kell számolnunk a csökkentett fényviszonyokkal – már reggel úton iskolába, vagy délután hazafelé a napköziből. Természetes, hogy nagyon fontos az iskolatáska fényvisszaverő elemekkel. Nagy előny lehet az is, ha az iskolatáskát ragyogó színváltozatban választjuk, mint a rikítósárga, zöld, narancssárga vagy rózsaszín. Ha a gyereknek nagyon tetszik az iskolatáska, melynek nincsenek fényvisszaverő elemei, nyugodtan megvásárolhatjuk azt is, hiszen arra is akaszthatunk fényvisszaverő csíkot vagy hozzárögzíthetjük a biciklilámpát.

Mi van az iskolatáska dizájnjával?

A gyerekek minden pillanatban más időszakkal vannak szembesítve, az egyik közülük a kedvenc mesefigura vagy filmhős előnybehelyezése. A Pókemberes vagy az Elzás iskolatáska helyett inkább ajánljunk gyermekünknek egy táskát időtálló dizájnnal. Nagyon fontos, hogy az iskolatáska vásárlásakor legyen ott a gyermek és tudjon választani – mi válasszunk ki három, négy iskolatáskát, melyek teljesítik a fent említett követelményeket és engedjük meg fiunknak vagy lányunknak, hogy kiválasztja azt, amely neki tetszik.

Ne féljünk hozzáfizetni

Biztosan, az iskolaév kezdete a szülők számára magasabb kiadásokat jelent – füzetek, könyvek, színesceruzák, festékek, ruhák, tollak és természetesen az iskolatáska. Ahhoz, hogy elkerüljük az éves iskolatáskavásárlást, inkább fizessünk hozzá és válasszuk a minőséget. Lehet, hogy az első invesztíció egy kicsit magasabb lesz, de hosszútávú szempontból egy jól átgondolt lépésről van szó. A minőségi iskolatáska akár évekig is szolgálhatja gyermekünket és az időtálló dizájnnak köszönhetően még a divatból sem megy ki. Ha az iskolatáska vásárlásánál odafigyelünk az említett követelmények betartására, a gyermekünk is meg lesz elégedve.

0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Közönséges nyír
Gyógynövények a rétünkről és az erdőinkből