Hogyan válasszunk váltópapucsot az iskolába

Hogyan válasszunk váltópapucsot az iskolába

Az első váltópapucsot választja az oviba, és nem tud tájékozódni? Válasszon nyugodtan a magyar márkák közül. Nagyon jó minőségű és bevált lábbelit kínálnak, amely megfelel a biztonsági előírásoknak. És mi alapján választhat még?

Szilárd sarok

A váltópapucsnak szilárd sarokkal kell rendelkeznie. Nem alkalmas sem papucs (strandpapucs) vagy szandál, amelyben a láb nincs megfelelően rögzítve. A lábujjak szintén védve legyenek, de az oldalon lévő kis lyukak elfogadhatóak, különösen kora ősszel vagy tavasszal, aztán nyáron, hogy a gyerek lába lélegezhessen.

Cipőtalp

A papucsok gumiból vagy kaucsukból készülnek, mindkettő csúszásmentes, és mindkettő szigeteli a lábat a hidegtől. A vásárlás során próbálkozzon azonban a rugalmassággal – bár a papucs fokozatosan megpuhul, de azért a viselés elején sem lehet olyan, mint a beton. Jól teszi, ha a eleinte hagyja, hogy a gyermeke pár napig otthon viselje a papucsot, hogy szétjárja és megszokja, és csak ezután vigye magával az oviba vagy az iskolába.

Az anyagja

A levegős anyag alkalmas, amelyben a gyermek lába lélegzik – azaz textil papucs. Különböző stílusos teniszcipő és gumipapucsok végkép nem alkalmasak, mint váltópapucs az iskolába – vegye figyelembe, hogy mennyi időt tölt bennük gyermeke.

A papucs talpbetéte lehet finom alakú, másolnia kéne a láb formáját. Ha a gyermekének szélesebb a lába, akkor nyugodtan nyúlhat a barefoot (cipőfajta, ami imitálja a mezítlábas járást) lábbeli után. A váltópapucsnál iskolába vagy oviba vegye figyelembe, hogy a talpa nem csúszik, és elég vastag, hogy a gyereknek alulról védve legyen a lába a hidegtől, különösen télen. – az iskolai folyosók általában hidegek.

Rögzítés

A papucsnak erősen kell tartania a lábán, ezért rögzítve kell lennie széles gumiszalaggal vagy tépőzárral. Győződjön meg arról, hogy a gyermeke képes egyedül is biztonságosan felvenni a cipőt.

Gondoskodás a váltópapucsról

Ha a gyermeke a papucsot a öltözőszekrényben hagyja, győződjön meg arról, hogy alaposan szellőztetve van. A gyermek váltópapucsának muszáj megfelelően megszáradnia a következő napig, hogy ne legyen büdös, a baktériumok ne szaporodjanak el benne, és ne alakuljon ki penész. A legjobb ha a papucsot hagyja kiszellőztetni, csak úgy a levegőn, vagy a szobában, ha ez lehetséges.

Rendszeresen mérje meg a gyermeke lábat, és ellenőrizze, hogy nem nyomja-e a papucs. Amellett, hogy ez kényelmetlen, problémát okozhat, pl. a lábujjak deformálódását, és szintén befolyásolhatja a járást és a testtartást is, ami viszont a koncentrációval függ össze.

Gondoskodás a váltópapucsról
0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Az ébresztő hangja is befolyásolhatja az ébredésünket
Az ébresztő hangja is befolyásolhatja az ébredésünket