Mi a teendő ha talál egy elhagyott kölyköt vagy egy kiesett fiókat?

Mi a teendő ha talál egy elhagyott kölyköt vagy egy kiesett fiókat?

Ebben az időszakban a városlakók és a természet látogatói nagyobb mértékben találkoznak ilyen esetekkel – a réten találnak egy elhagyott kölyköt vagy egy fa alatt az utcán egy kiesett fiókat. A többség megpróbal segíteni ennek az állatnak, de gyakran jóhiszeműen elkövetjük azt a hibát, hogy halálra itéljük az állatot. Hogyan kell eljárni ilyen esetekben?

A legjobb ha kapcsolatba lép egy szakértővel

Ha nem biztos benne hogyan kell tovább eljárni, akkor tanácsos szakértővel konzultálni. De hol kell keresni ezt számot ? De szerencsére viszonylag ez egyszerű, a védett állatok mentése az integrált 112 mentővonal része. Tehát eleg csak annyit tennie, hogy felhívja ezt a számot, leírja a helyzetet és a diszpecsér átkapcsolja Önt a megfelelő szakemberhez. Ő pontos utasítasokat ad Önnek arról, hogy miként segíthet az állatnak a leghatékonyabban.

Mi a teendő ha egy elhagyott kölyköt talál?

Ön egy réten sétál vagy egy tisztáson, amikor hirtelen találkozik egy elhagyott emlős kölyökkel – például egy kis őzikére – ami félénknek néz ki. Mit tegyünk ilyen helyzetben? Semmi esetre ne fogja meg az állatot, emberi szagnyomokat hagyhatunk rajta, amely miatt az anya elutasíthatja a kölyköt és ez álltal halálra lenne itélve. Különösen rémült az emberi jelenlét miatt, az anyja valószínűleg valahol a közelben tartózkodik és élelmet keresi neki. Ezért a legjobb megoldás az, ha elhagyja az ilyen helyet és békén hagyja a kölyköt, amíg a szülő meg nem érkezik

Mi a teendő, ha egy kiesett fiókat talál?

A madarak repülni tanulnak, ezért gyakran előfordul, hogy első pillantásra tehetetlennek talája őket a fa alatt. Mi a teendő ilyen esetben? Valószínűg az anyja a közelben van és úgyszint az élelmet keresi neki. Vigyázzon egy ideig a madárra és ha a szülő nem jelenik meg, akkor óvatosan emelje fel a földről és helyezze magasabb részre ahol például védve van macskától és a járművektől – ideális hely például egy párkány vagy egy pad hátulja. Ha aggódik érte, akkor figyelheti és ha az anyja még néhány orával kesőbb sem jelenik meg, akkor ideje elvinni a madarat és kapcsolatba lépni egy szakértővel.

Mi a teendő, ha egy sérült állatot talál?

A sérült állat felismerhető például azzal, hogy korlátozott mozgékonyságú, sántít, vérzik, lekonyult a szárnya vagy természetellenes testtartása van. Ha nagy állatról van szó, vegye fel a kapcsolatot egy szakértővel. Ha egy madárról van szó, akkor nyugodtan haza viheti – korlátozza az érintkezést a szárnyassal, fogja meg egy puha anyagba mint például egy rongyba vagy egy takaróba, helyezze egy lyukakat tartalmazó dobozba és vegye fel a kapcsolatot egy szakértővel. Abban az esetben, ha nem lehetséges, hogy azonnal jöjjön a segítség a madarat helyezze egy sötét helyiségbe, ahol semmi nem zavarja és nem stresszeli őt.

Az állatot semmilyen körülmények között ne tegye atrakcióva gyermekek vagy más érdeklődő felek számára. Ha a madár viszonylag jó állapotban van, telefonon konzultálhat egy szakértővel arról, hogy milyen ételt vagy folyadékot adhat neki. Ha az egyén apátiás, valószínűleg nem is rendelkezik elég erővel az étel emésztéséhez, akkor ne is etesse- meghalhat. Ha sérült vagy leesett madarat talál a legjobb megoldás az, ha felhívja a 112-őt, ahol kapcsolatba lép egy szakértővel. Ő tanácsot ad arra, hogyan járjon el az adott esetben.

0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Hogyan lehet megszabadulni a horkolástól
Hogyan lehet megszabadulni a horkolástól?