Mikor és hogyan kell vágni a sövényt?

Mikor és hogyan kell vágni a sövényt?

Az elő kerítések egykor nagyon népszerűek voltak, de fokozatosan kezdenek eltűnni a kertünkből. Elűzte őket a magas betonfal, amely gondoskodás nélkül biztosítják a legmagasabb szintű védelmet és intimitást. De mostanában azonban egyre több ember visszatér a ,,zöld határhoz”. Az elő kerítés valójában egy esztétikai megoldás, amely számos más előnnyel is rendelkeznek – felfogják a port, természetes szélvédők, életet lélegeznek a kertbe, és talán nem is gondolják, hogy mennyire biztonságos. De mégis mikor és hogyan kell őket megfelelően vágni?

Alapja, hogy megfelelő sövényt válasszunk. Két típus létezik-lombhullató és a tűlevelű. A tűlevelűek formális alakhoz vannak igazítva, egész évben fenntartják a sűrűségüket. Lombhullatók lehetnek lehullhatók vagy nem lehullhatók, ezek általában kevésbé vannak formálisan megigazítva, inkább a természetes kertekben használják.

Mikor és hogyan nyírjunk sövényt?

A sövény nem igényel nagy törődést, bár első pillantásra másképpen nézhet ki. Általában elegendő évente egyszer nyírni, csak a túl gyorsan növésűeknél kell kétszer. Ha kétszer szeretné vágni, akkor vágja júniusban aztán augusztusban. Ha egyszer szeretné vágni, akkor ezt júniusban meg kellene csinálnia. Mielőtt ezt megtenné, ellenőrizze az ágak közötti helyet, hogy megbizonyosodjon arról hogy a fészekben nincsenek-e még fiatal madárkák. Ha madarakat talál a fészekben, tegye félre a vágást – a kerítésnek semmi baja nem lesz. Vágáskor haladjon lentről felfelé és tartsa be a kúpos alakot, ez azt jelenti, hogy a kerítésnek alul kissé szélesebbnek kell lennie, mint a tetején, 1 m magasságnál az alsó résznek 10 centiméterrel szélesebbnek kell lenni, mint a felsőnek.

Mikor és hogyan nyírjunk sövényt?

Mivel nyírjuk?

Ideális ollóval vagy sövénynyíróval. Választhat az akkumulátoros, az elektromos vagy a motoros között. Még meg sem kell vennie, manapság már szerszámkölcsönzőből kölcsönözheti ( mivel olyan eszközt használ, amelyet csak évente egyszer használ, gyakran nem is érdemes megvennie).

Mit csináljunk a lombhullató fajtáknál?

A lombhullató kerítéseknél válassza inkább az ollót – elkerüli a levelek levágását, amelynek szélei elkezdenek barnulni és kiszáradni, és a kerítés így nem fog kinézni esztétikusan. A lombhullató fajtákat évente csak egyszer kell vágni, júliusban.

0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Hogyan gyűjtsük össze és használjuk fel az esővizet
Hogyan gyűjtsük össze és használjuk fel az esővizet