Így tudjuk őket illedelmesen elutasítani

Olyan játékokat kap a gyermek, ami nekünk nem tetszik?

Így tudjuk őket illedelmesen elutasítani

Próbáljuk a gyerekeket a minimális játékmennyiség felé vezetni? Önként sosem vennénk nekik semmit, ami műanyag, világító, hangokat kiadó, villogó, de ennek ellenére találunk otthon ilyen darabokat, mert… Ajándékként kerültek hozzánk és sajnáljuk őket kidobni? Próbáljuk így.

A nagyszülők, családtagok vagy ismerősök örömet akarnak okozni nekünk (és gyermekünknek) az ajándékkal. Gyakran nem választanak jól. Hogyan tudunk ilyen ajándékot illedelmesen elutasítani úgy, hogy senki sem fog megsértődni? Próbáljuk így.

1. Ne morogjunk

Ne forgassuk a szemünket, ne legyünk túl nyitottak és ne mondjunk semmit, amit előtte nem gondoltunk végig – alapból mindenki jól gondolja és mi sem akarjuk, hogy csalódottak legyenek.

2. Ne színleljünk

Ha színlelni fogunk és úgy fogunk viselkedni, hogy a nem megfelelően választott ajándék tetszik, a helyzetet így nem fogjuk megoldani és a következő vendéglátáskor is hasonló helyzetben lesz részünk. Ne legyünk képmutatók.

Ne színleljünk

3. Szendvicsmódszer

Pozitívum, negatívum, pozitívum. Az úgynevezett szendvicsmódszer egy tökéletes lehetőség arra, hogy mondjunk valami negatívat – képzeljük el a szendvics alapon. A kenyér a pozitív dolgokat jelképezi, mint például a dicséret, a sonka és a sajt a negatívumot. Így a hozzáállásunkat és a véleményünket szépen hagyjuk meg magunknak.

+ Jeee, nagyon szépen köszönjük, hogy gondoltál ránk és hoztál ajándékot.

– De a kis Lucának pont kevesebb olyan játékot próbálunk venni, mely hangokat ad ki, mert egy kicsit fél tőlük/zavarják a szomszédokat/felébresztik a kistestvérét/rontják az összpontosítási képességeit…

+ Baj lenne, ha kicserélnénk egy másik játékra? Nem kell miatta aggódnod, nyugodtan kicserélhetjük mi is, már így is nagyon kedves, hogy gondoltál ránk és fáradoztál miatta.

TEMPO tipp: Az, ami reálisan tetszik nekünk

Küldjünk a családnak játéklistát különféle árkategóriában, melyekből választhatnak olyan játékot, mely nekünk és a gyermeknek is megfelel. Egy tökéletes ötlet a megosztható dokumentum a google drive-ban, ahol a Karácsony vagy a születésnap előtt mindenki kijelölheti, mit fog a gyermek számára beszerezni, így a dupla ajándékoktól sem kell félnünk. A Google dokumentumokat rövid időn belül a nagyszülők is fogják tudni kezelni, ha bánni tudnak az internettel.

Az, ami reálisan tetszik nekünk
0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Tippek a kezdő gombászoknak
Tippek a kezdő gombászoknak