Grillezett ananász, mely mindenkit elvarázsol

Recept: Grillezett ananász, mely mindenkit elvarázsol

A grillezés kellemesen fellendíti a meleg nyári napokat – itt találkoznak az emberek, akik szeretik egymást, ételeket esznek, melyet szeretnek és olyan dolgokról beszélgetnek, melyeket szeretnek. Tökéletes pillanatok. Kisebb probléma jöhet létre, amikor egy vegetáriánus is van a társaságban. Mivel örvendeztessük meg őket? A grillezett zöldség senkit sem sért meg, de mi lenne, ha készítenénk valamit, amihez a steakimádók is szívesen nyúlnak? A grillezett ananász, melyet flambírozni fogunk a végén egy étel, mellyel biztosan elvarázsoljuk a vendégeket – nemcsak a szeretteink gyomrát, de a szemüket is az elképesztő show-nak köszönhetően. Hogyan?

Mire lesz szükségünk a grillezett ananász elkészítéséhez

  • 1 nagyobb érett ananászra
  • 210 g kristálycukorra
  • 1 TK reszelt lime héjra
  • 1 TK őrölt fahéjra
  • 1 TK őrölt szegfűszegre
  • 70 g vajra
  • 140 ml sötét rumra a flambírozáshoz

Hogyan készítsük el a grillezett ananászt

1. Kezdjük az ananász készítésével – levágjuk a tetejét, meghámozzuk és az ananászt 8 – 10 egyforma vastag szeletre vágjuk. Majd minden szeletből egy kés segítségével kivágjuk a szilárd közepét.

2. Egy mélyebb tányérban összekeverjük a cukrot, reszelt lime héjat, fahéjat és szegfűszeget.

3. Drótkefével letisztítjuk a rácsot a grillezőn, megkenjük olajjal és elkészítjük a grillezéshez – magas hőmérsékletre lesz szükségünk.

4. A cukorkeverékbe beforgatjuk az ananászszeleteket és rázással szabadítjuk meg őket a felesleges cukortól, rátesszük a rácsra és grillezzük. Aranybarnának kell lenniük, ez kb. 4-6 perc grillezést igényel mindkét oldalról.

5. A grillezett ananászt rátesszük egy tálra úgy, hogy a szeletek egy kicsit takarják egymást. Egy kisebb fazékban műanyag elemek nélkül felmelegítjük a rumot, de nem szabad felforralni – kipárologna az alkohol és nem égne. A rumot a grillező szélén is felmelegíthetjük. Amikor a rum fel van melegítve, hosszú gyufával meggyújtjuk majd ráöntjük az ananászszeletekre egy tűzálló tálcán. Vigyázzunk, hogy senki sem legyen közel, főleg nem a gyerekek. Amikor a rum nem fog már égni, tálalhatjuk az ananászt. Jóétvágyat és vigyázzunk a szemöldökünkre!

0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Mit csináljunk a gyümölccsel, melyet már nem bírunk megenni
Mit csináljunk a gyümölccsel, melyet már nem bírunk megenni?