Grillezett sertésborda

Recept: Grillezett sertésborda

A csontos hús tökéletesen használható a grillhez. Valóban kevés is elég – gyakran só és bors – és az eredmény lenyűgöző. A legjobb darabok közé, amelyek grillezésre alkalmasak, tartozik a sertésborda is. De hogyan lehet őket elkészíteni úgy, hogy megérintse a gasztronómiai égboltját? Egyszerűen, csak próbáld ki receptünket a grillezett sertésborda fantasztikus pácban.

Mire van szükségünk a grillezett sertésbordához

– 3 sor sertésborda, amelyek mindenyikének kb. 1,5kg kell lennie (grillezéshez a legjobb egy fiatalabb malac bordái)

– só

A páchoz:

– 250g édes chili szósz

– 80ml szójaszósz

– 60g reszelt gyömbér

– 250ml tiszta víz

– 3 lime reszelt héja

– 100ml friss lime lé

– 4 nagyobb fokhagyma-gerezd

Hogyan készítsük el a grillezett sertésbordát

1. Helyezze a pác minden összetevőjét egy turmixgépbe, és mixeljük össze püré formájába. Kb. 250 ml pácot helyezünk félre – felhasználjuk majd a hús kenésére.

2. Távolítsuk el a borda hátuljáról az összes vékony membránt. Azon az oldalon, ahol több hús található, a bordákat megsózzuk, megkenjük a páccal és hagyjuk állni legalább 30 percig szobahőmérsékleten.

3. Készítse elő a grillt, tisztítsa meg a rostélyt drótkefével, dörzsölje be olajjal és állítsa alacsony hőmérsékletre.

4. Helyezzük mind a három bordát a grillre úgy, hogy a csontok lefelé nézzenek, hogy elkerülje a közvetlen lángot, fedjük le fedővel, és kb. 45 percig grillezzük.

5. 45 perc elteltével húzza ki a bordákat, a húsos részt megkenjük páccal. Ismét a grillre tesszük lefelé a csontokkal, de annak érdekében, hogy egyenletesen meglegyen sülve, megváltoztatjuk a sorrendet: bordákat, amelyek eddig közelebb voltak a lánghoz, ezúttal teljesen le kerülnek, azok amelyek lent voltak, középre tesszük;és azokat , amelyek középen voltak, fentre. További 45 percig sütjük.

6. Ez idő eltelte után a bordák húsos részeit újból kenje be páccal, és újból megváltoztatjuk a sorrendet, úgy, hogy egyenletesen megsüljenek. A fedett fedél alatt további egy-másfél óráig grillezzük őket. Rendszeresen ellenőrizzük őket, és megváltoztatjuk a sorrendet, amely szerint a bordák több sütést igényelnek. Minden alkalommal, amikor megváltoztatjuk a sorrendet, újra kenjük őket be páccal.

7. A célhoz közeledve a bordákat egymás mellé helyezzük úgy, hogy a csontos részük lefelé nézzenek a közvetlen láng felé, és így kb. negyedórat grillezzük. A megégés elkerülése érdekében, folyamatosan forgatjuk és páccal kenjük őket. Úgy tudjuk meg, hogy a bordák készen vannak, hogy a hús önmagától elkezd teljesen elkülönülni a csontól.

8. A bordákat levesszük a grillről és egy tálba vagy egy tepsire tesszük, lefedjük fóliával és hagyjuk pihenni további 15 percig. Aztán tálalhatjuk. Kívánunk jó étvágyat!

0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Sült lazac kaporral és citrommal
Recept: Sült lazac kaporral és citrommal