A recept egy kicsit bonyolult

Recept: Házi Marlenka

Ez nem a klasszikus armén recept lesz, de ha szereti a házi mézessütemény ízt, melynek az íze pontosan olyan, mint amit a kávézóban, vagy cukrászdában vásárolunk, akkor álljunk neki. A recept egy kicsit bonyolult, próbáljuk betartani az elkészítés folyamatát. A tésztának nagyon vékonynak kell lennie, hogy a süteménynek a várt íze legyen.

Szükségünk lesz

Tészta: 
300 gramm porcukorra
400 gramm simalisztre
250 gramm vajra
1 EK szódabikarbónára (vagy foszfát nélküli sütőpor)
3 tojásra
3 EK mézre (ideálisan akácmézre, de lehet virágméz is, a készítés során úgy is a legtöbb vitamin és az egészséges anyagok elvesznek)
tejre a szükség szerint (ideális a félzsíros)

Töltelék: 
375 gramm vajra
600 gramm sűrített tejre, többet is használhatunk belőle, vagy használhatunk karamellás sűrített tejet

Amivel megszórjuk:
két maréknyi metélt közönséges dióra
mizo sűrített kakaós tejre, vagy a vaníliás verziójára

Elkészítés: 

Pára felett felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mézet, tojást, cukrot, szódabikarbónát és lisztet. Összekeverjük. Ha túl sűrűnek gondoljuk a tejet, vagy ha csomós, adunk hozzá tejet és simára keverjük. A tésztának elasztikusnak és kenhetőnek kell lennie, de nem folyhat.

A tésztát elosztjuk három részre. Az egyik részét vékonyan rákenjük a sütőpapírra. A sütéshez ideális a sütő alsó része.

A 175 fokos sütőben 12 percig sütjük. Amikor kihűl, lehúzzuk a sütőpapírt és a széleit levágjuk (azokat szétmorzsoljuk egy tálba és összekeverjük apróra metélt dióval és rátesszük a sütemény tetejére).

A 175 fokos sütőben 12 percig sütjük

A folyamatot ismételjük az összes tésztával. 

A töltelék elkészítése: Egy tálban alaposan összekeverjük a vajat sűrített tejjel és három felé osztjuk, hogy megkenhessük vele a tésztákat. Hagyunk egy kis tölteléket, hogy megkenhessük a sütemény oldalát is.

Amit rászórunk: A diót apró darabokra metéljük és összekeverjük őket az összemorzsázott tésztával. Az elkészült süteményt kidíszítjük mizo sűrített tejjel, majd betesszük a hűtőbe pihenni egy egész éjszakára. A Marlenka süteménynek 24 vagy 48 óra után van a legjobb íze. Legalább 20 perccel a tálalás előtt vegyük ki a hűtőből.

0 0 vote
Article Rating
További cikkek
7 szabály a ráncok ellen
7 szabály a ráncok ellen