karácsonyi habcsókok

Recept: Karácsonyi habcsókok

A hóátfújások sokszor ráncokat okoznak a sofőröknek. Szerencsére nem minden, ami a téllel kapcsolatos okoz gondokat – például a karácsonyi habcsókok, egy közkedvelt sütemény, mely nem hiányozhat a karácsonyi asztalokról. Az elkészítése nagyon egyszerű, főleg ha figyelembe vesszük az eredményt. Próbáljuk ki ezt a receptet a habcsókokra, melyek tökéletesen illenek a házi gyömbérteához.

Mire lesz szükségünk a habcsókok elkészítésére

  • 6 tojásfehérjére
  • 450 g porcukorra
  • Csipetnyi sóra
  • Fél citrom levére
  • Kevés vajra a tepsi kikenéséhez

Hogyan készítsük el a habcsókokat

1. Egy nagyobb tálban hozzáadunk a tojásfehérjéhez egy csipetnyi sót, citromlevet és habbá mixereljük.

2. Amikor elkészült a hab, állandó keverés mellett folyamatosan hozzáadjuk a porcukrot, amig egy kemény massza nem keletkezik.

3. Amikor elkészült ez a keverék, kikenjük a tepsit vajjal, melyre majd rátesszük a habcsókokat. Azokat cukrászdíszítővel a vastag véggel tesszük a tepsire. Használhatunk kanalat is, mellyel kupacokat alkothatunk és melyeknek a megsütés után rusztikus kinéztük lesz. Ebben az esetben mindegyik más formájú lesz.

4. A habcsókok lényege nem a sütés, hanem a szárítás, 100 °C-ra előmelegítjük a sütőt és ilyen hőmérséklet mellet kb. 35 percig hagyjuk őket.

5. A sütőt kikapcsoljuk, nem nyissuk ki, a habcsókokat még benne hagyjuk kb. 15 percig majd csak az után vesszük ki őket.

6. Tároljuk egy zárható dobozban, száraz helyen.

Tempo tipp: A habcsókokat kidíszíthetjük és stílust adhatunk nekik azzal, hogy a végét belemártjuk csokoládéba, melyet egy vízfürdőben olvasztottunk fel. Ha imádjuk a kókuszt, hozzáadhatunk 140 g reszelt kókuszt a legvégén még a tésztában (de csak nagyon óvatosan).

Minden receptet a naptárból itt megtalál: https://www.temponabytok.sk/adventi-receptnaptar/ 

0 0 vote
Article Rating
További cikkek
És miért kellene figyelmet fordítani rá?
Tudja mit jelent a cost per wear?