Szemölcsök gyermekeknél

Szemölcsök gyermekeknél

Hogyan kell kezelni őket, és mikor kell orvoshoz fordulni?

Ha gyermeke belépett egy kollektívbe, akkor lehet, hogy hozott egy kisebb ajándékot – és nem szipogó orrot. A szemölcsök viszonylag gyakori fertőző betegségek gyermekeknél, amelyek könnyen terjednek. Bár többnyire esztétikai problémát jelentenek, de így sincs semmi keresni valója a gyermek bőrén. Hogyan szabadulhat meg tőlük, és mikor kell orvoshoz fordulnia?

Mi a szemölcs?

Nem kell őket összetéveszteni a bőrkeményedéssel vagy a tyúkszemmel. A szemölcsök vírusos betegségek. Általában a kezén és a tenyérén fordul elő, leggyakrabban kisgyermekeknél. A bőrkeményedés inkább a lábán, lábfején és ott, ahol súrlódás vagy nyomás tapasztalható (kivételesen például az elsősöknél is, akik túl erősen fogják a tollat vagy a ceruzát – ezért ne keverje össze ezt a bőrkeményedést szemölccsel). Míg a bőrkeményedés először puha, esetleg folyadékkal van megtöltve, majd megkeményedik, a szemölcs a kezdettől fogva kemény és egyenetlen, barázdált felülettel rendelkezik.

Mi okozza a szemölcsöket?

A szemölcsök fertőzőek. Ezeket a HPV vírus okozza. Elég csak egy kis seb a bőrön, vagy meggyengült immunrendszer, és bekerülhet a testébe, és ez kavarodást okozhat.

Hogyan lehet harcolni a szemöldök ellen?

Ha megtalálja az első szemölcsöt, és azonnal elkezd harcolni ellene, akkor általában nyert. Mivel? A gyógyszertárban szalicilsavat tartalmazó kenőcsöt válasszon, amelyet egy tapasszal letapaszt, és hagyja hatni egy éjszakán át.

Mikor kell orvoshoz fordulni?

Ha a szemölcsök szaporodnak, a gyerek saját maga terjeszti, gyenge az immunrendszere, fájnak a kezei, vagy egyéb mellékhatásai vannak. Az orvos általában folyékony nitrogénnel kezdi a krioterápiát, a szemölcsöket tehát megfagyassza és leesnek. Bár ez a terápia a kezelés során fájdalmas, de a gyerekek jól tolerálják. A mély szemölcsöket eltávolíthatók lézerrel vagy műtéttel, de ezt a kezelést általában a felnőtteknél alkalmazzák.

Ne használjon vérehulló fecskefűt

Bár gyakran javasolják a fecskefű nedv használatát, mint a garantált természetes receptet a szemölcsökre, amely olcsó és megfizethető, de az orvosok mégsem javasolják. Miért? A vérehulló fecskefű, különösen a leve, agresszív, mérgező és allergiás reakciót válthat ki, ami csak bonyolítja a betegség folyamatát.

Ha a szemölcsök szaporodnak, a gyerek saját maga terjeszti, gyenge az immunrendszere

0 0 vote
Article Rating
További cikkek
háztartási tevékenykedésk
Miért fontosak a gyerekeknek a háztartási tevékenykedésk, és mikor kezdjenek velük?