Válasszunk fülbevalót az arc formája alapján

Válasszunk fülbevalót az arc formája alapján!

Vegyünk egy olyan klasszikus darabot, mint a kosztümnadrág – míg az egyik hölgy képes benne kitűnni az alakja miatt és tökéletesen fog benne mutatni, másoknál deformálja az alakot és a felesleges kilókat is megmutatja. Éppen ezért nagy plusz, ha képesek vagyunk öltözéket aszerint választani, ami illik nekünk, tehát az alak, a hajszín, a magasság és a frizura függvényében. A fülbevalót szintén aszerint kellene kiválasztanunk, amelyik a legjobban illik hozzánk. De hogyan? Ez viszonylag egyszerű, a helyes fülbevalót ugyanis az arcunk formájához kell illesztenünk.

Fülbevaló a kerek arcúaknak

Hogyan ismerhetjük fel, hogy kerek az arcunk? Ha az arc legszélesebb része az arccsont szintjén található és mindkét irányban – felfele és lefele is – szűkül. Ezen arctípus számára a kisebb fülbevalók a megfelelőek, ideális az, amely alakjával cseppekre, könnycseppekre emlékeztet. Ha ezt az ékszervariánst választjuk, az segít az arcot keskenyíteni. És mi az, amit kerülni kéne? A kerek, az ovális és a klipszes fülbevalók azok, melyeket más hölgyeknek kellene meghagyni..

Fülbevaló a kerek arcúaknak

Fülbevaló ovális arcúaknak

Az ovális arcot arról ismerhetjük fel, hogy a homlok keskenyebb az arccsontnál és lefele fokozatosan szűkül az arc. Ez a típus a legkönnyebben kombinálható az egyes fülbevalókkal – praktikus módon választhatunk bármilyen típust: akár nagy kereket, akár kis könnycsepp alakút, szögleteset, vagy bátrabb kivitelezésűt is akár. Ha mégis szeretnénk egy fülbevaló tippet, milyet kellene választani a csodás eredmény érdekében, döntsünk egy oválisan függő típus mellett.

Fülbevaló ovális arcúaknak

Fülbevaló a keskeny arcúaknak

A szűk arc viszonylag szimmetrikus, tipikusan keskeny és úgyszintén rendszerint lefele és felfele sem változtatja feltűnően az alakját. Az ellipszis alakú fülbevalók kitűnő receptnek bizonyulnak hozzá, ami ezt az arcformát kellemesen szélesíti és így kiemeli az arcvonásokat. Nagyon jó választás egy kerek ékszer, amely az arcnak teltebb vonalakat ad. Érdekes megoldás a függő fülbevaló is, olyan, ami többféle darabból tevődik össze, így a formája egy lapos eperre emlékeztet.

Fülbevaló a szögletes arcúaknak

A szögletes arc könnyedén felismerhető: az állkapocs és a homlok hasonlóan széles. A nők körében nem igazán kedvelt, ha azonban megfelelő fülbevalót választunk, képesek leszünk a vonalainkat lényegesen finomítani. Milyen típust válasszunk? Ideális választás a hosszabb, körülbelül 4 centiméter hosszú fülbevaló, könnycsepp vagy ovális alakú. Ezzel szemben kíméljük magunkat az élezetten formázott alakoktól, mint a négyszög, a téglalap, a rombusz. Ezek a fülbevalók az arcvonásokat feleslegesen kiemelnék.

Fülbevaló a szögletes arcúaknak
0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Egyszerű pite, mellyel a gyerekek is segíthetnek
RECEPT: Egyszerű pite, mellyel a gyerekek is segíthetnek