Váratlan látogatás?

Váratlan látogatás?

5 tipp a lakás első benyomás megmentésére

Az anyós betoppan. Jelentkezik a barátnője, hogy nem tud menni a fodrásznőhöz, és nincs mit csinálnia, ezért megállna önnél. A barátnője lekéste a vonatot, és hívja önt, hogy a következőt nem várhatja-e meg önnél. Egyszerűen ilyen váratlan helyzetek történhetnek, és az ön lakása úgy néz ki, mint egy bomba robbanás után? Kezdje el ezzel az öt ponttal, és majd folytassa azzal, amiben még elér. Vannak ugyanis fontosabb dolgok is mint a porszívózás.

1. Szellőztessen ki

Ezzel kezdje. A friss levegő első benyomásként pótolhatatlan – ha a látogatója a tegnapi bécsi szeletet fogja érezni, a tegnapi alvás utáni kilégzett levegő illatát, vagy a tegnapi nedves cipőt, ezt semmi nem hozza helyre, még akkor sem, ha tökéletesen ki van takarítva. Tehát nyissa ki az ablakokat és kezdjen el takarítani.

2. Illatos gyertya

Míg szellőztet, gyújtson meg egy illatos gyertyát (biztonságosan, ne huzatban). Sikerül neki szépen illatossá tenni az otthonát, és ezt érezni fogja mindjárt, amint becsukja az ablakokat.

3. Előszoba

Az előszobában nem kéne semmit sem tárolnia. Nyitott térnek kéne lennie, hogy mindenki, aki belép, legyen hova állnia, ahol le tud pakolni, és úgy érzi, hogy szívesen van látva. Ha tartalmaz valamit, pld. kirakodatlan vásárlást vagy koszos cipőt, gyorsan távolítsa el – egy rövid időre akár még a kamrába is.

4. Tiszta mosogató és kanapé

Mossa el az edényt, és törölje le a konyhapultot, még akkor is, ha valószínűleg a vendégek nem rontanak be a konyhájába meghívás nélkül, de azért mehetnek, hogy társaságot csináljanak a kávé főzés közben. Így a mosogató, sok koszos edénnyel, eléggé visszataszító. Ezenkívül tegyen el mindent a kanapéról, és SOHA ne hagyjon ott semmit. Ezek olyan rossz szokások, amelyek csak az energiájától fosszák meg.

Tiszta mosogató és kanapé

5. Tiszta mosdó és vécé

Ez az utolsó lépés, és az utolsó alap – legalább tisztítsa meg a csapot a mosdón, készítsen elő illatos kéztörlőt, és szintén mossa meg a vécét. Ezek olyan helyek (különösen a fürdőszoba), amit a vendégek majdnem 100%-ban meglátogatnak.

TEMPO tipp: Ilyen pillanatokra érdemes fagylaltot vagy fagyasztott tortát tartani. Így a vendégeknek felajánlhat valamit a kávéhoz, és nem kell aggódnia, hogy villámgyorsan mit süssön. Kiváló tipp a pattogatott kukorica a mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikrohullámú sütője, akkor a pattogatott kukoricát elkészítheti pattogatott kukorica készítőben, amit általában a szupermarketekben is megvásárolhat.

Tiszta mosdó és vécé

Slová: váratlan látogatás; első benyomás; lakás benyomás megmentése; lakás benyomás;

0 0 vote
Article Rating
További cikkek
amely segít jobb anyának és partnernek lenni
9 dolog, amely segít jobb anyának és partnernek lenni