Villám aromaterápia

Villám aromaterápia

Próbáljuk ki ezt a tippet és a zuhanyból új emberként jövünk majd ki!

Alapból csak 2 fajta ember létezik – azok, akik reggel és azok, akik este zuhanyoznak. Melyik csoportba tartozunk? Íme, egy jó tanács. Elég egy kis változás és a zuhanyból új emberként jövünk majd ki – legyünk felkészülve egy igazán fárasztó napra vagy a relaxálásra, mikor az ágyba vágyunk már. Miről van a szó?

Az aromaterápia nem egy újdonság. A gyógyhatásait az őseink már többszáz éve ismerték az egész világon. Manapság bármilyen formában élvezhetjük az aromaterápiát – illatos gyertya, illőolaj egy speciális párologtatóban vagy aromalámpában. Égethetünk gyógynövényeket vagy az olajat belőlük csöpögtethetjük a kádba. Ha a mindennapos sietség mellett nincs időnk a hosszú rituálékra, próáljuk ki ezt a villám tippet:

Elég 2 csepp illőolaj a lefolyó környékére – hely, ahová elfolyik a víz és igazán meg leszünk lepődve az eredménytől! Elég egy pár másodperces zuhany és az illat, mely belemegy az orrunkba jókedvre derít minket és megnyugtat – ez csak attól függ, hogy milyen olajat választunk.

Ha fel akarunk ébredni (reggeli zuhany):

Narancs, mandarin, citrom, fahéj, litsea

Ha megnyugodni szeretnénk (ha este zuhanyzunk):

levendula, kardamóm, pamajorán (oregánó)

Abban az esetben, ha az eldugult légutak gyötörnek minket, választhatjuk az eukaliptuszt vagy a bergamotot. A máriatövis is tökéletes gyulladáscsökkentő hatású. Ha szükségünk van az aromaterápia terapeuta hatására – vagyis gyógyulni vele, vagyis csökkenteni a betegség tüneteit, 2 csepp a zuhanyzáskor természetesen nem fog hatni. Abban az esetben lassítsunk és élvezzük a fürdőzést az aromalámpa mellett vagy tegyünk pár üvegcsét a vizünkbe (a használati utasítás szerint, mely az üvegen található, némelyik nem léphet kapcsolatba a bőrrel!).

Ha illóolajokat használunk, egy kicsit beszennyezhetik a zuhanyzófülkét. Ebben az esetben csepegtessünk egyenesen a lefolyóba, a hatása hasonló de nem annyira intenzív lesz.

Ha illóolajokat használunk, egy kicsit beszennyezhetik a zuhanyzófülkét.
0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Süssünk ízletes rácsos almás pitét
Süssünk ízletes rácsos almás pitét