Zsírégető gyakorlatokkal kezdjük a nyári felkészülést

Zsírégető gyakorlatokkal kezdjük a nyári felkészülést?

A tavasz az igazi idő arra, hogy formába hozzuk testünket és a természet ébredésével magunkat is mozgásba lendítsük. Mivel kezdjük? Ugrálókötelezés, futás, drepp… A kardió gyakorlatok segítenek a zsírt elégetni és a metabolizmust javítani. Kiválasztottuk a leghatásosabbakat közülük.

Futás futópadon

A futópad előnye, hogy kívánságunk szerint változtathatjuk a tempót és a szív frekvenciáját. Természetesen nem tudunk elképzelni olyan nyugodt futást, miközben sorozatot fogunk nézni. A legjobb megoldás a zsírégetésre, ha váltogatjuk a futást és a sétát. 45 másodperc futás és 45 másodperc séta az ideális. Ezt 5-10 alkalommal ismételjük meg a kondíciónkhoz mérten.

Futás futópadon

Ugrálókötelezés

Ez a fizikai aktivitás temérdek hozadékkal rendelkezik. A legnagyobb, hogy kalóriát égetünk, ráadásul gyorsabban, mint futás közben. Az ugrálás során váltogathatjuk a stílust. Ugráljunk dinamikusan, egyik lábunkról a másikra, de úgynevezett tojás stílusban is végezhetjük a gyakorlatot. Abban az esetben, ha ugrálókötelezéssel kezdünk, először körülbelül két perces intervallumban egyperces szünetekkel ajánlott. Ezt ismételjük meg 20 percen át. Később képesek leszünk akár 15 percet is ugrálni megállás nélkül. Ez a gyakorlat nem csak a fogyásra jó, de azok számára is, akiket vizesedési problémák gyötörnek. Annak érdekében, hogy a kitűzött eredményt elérjük, szükséges a mozgást egy héten belül minimum 3-4x megismételni.

Burpee

Egyszerű, ám egyúttal megerőltető katonai gyakorlat, amivel nagymennyiségű kalóriát égethetünk el. A gyakorlat előnye, hogy az egész testet átmozgatjuk vele és bárhol elvégezhető. Álljunk fel és a kezünket tegyük a testünk mellé. Következő lépésként dinamikusan guggoljunk le. Mindkét kezünkkel érintsük meg a talajt és lábunkat nyújtsuk ki hátrafelé. Csináljunk meg egy fekvőtámaszt, majd felérkezés után gyors mozdulattal hajlítsuk be lábunkat és húzzuk a mellkasunkhoz. Végül a dreppből minél magasabbra ugorjunk fel. Az elején három szériát csináljunk 15 ismétléssel, később megpróbálhatunk 4-5 szériát is.

Burpee

Drepp

A drepp az alap és nagyon hatékony gyakorlatok közé tartozik. Azokat a legnagyobb izomcsoportokat mozgatja át, amivel jelentős mennyiségű zsír égethető el. A drepp előnye, hogy többféle variációja létezik és az edzés alatt ezeket váltogathatjuk is. Nagy plusz, hogy a test a saját regenerációjához a saját készletéből, épp a zsírkészletéből fog meríteni.

Bokszzsák

Rendesen megizzadni és egyúttal a felsőtestet erősíteni bokszzsák segítségével tudjuk. Váltakozó ütemben, bal és jobb karunkkal két percig bokszoljunk egyperces pihenővel. Később az aktív időt növelhetjük. A boksszal nem csak formába rázhatjuk magunkat, de egyúttal az endorfint és a boldogsághormonokat is felszínre hozhatjuk, így felszabadultnak és kipihentnek érezzük majd magunkat.

Nem utolsó sorban, az összes gyakorlat előnye az a tény, hogy nem csak a zsírtól szabadulunk meg, de formáljuk az alakunkat is, valamint a kondíciónkat és a kitartásunkat is javítjuk általa.

0 0 vote
Article Rating
További cikkek
Adjunk a szobanövényeknek nyári esőt
Adjunk a szobanövényeknek nyári esőt