Zopár vecí sa oplatí mať v chladničke či v špajzi vždy – zo smotany, ovocného kompótu a piškót napríklad vykúzlite rýchly dezert, keď príde nečakaná návšteva alebo vás prepadne po víkendovom obede chuť na sladké. Máme pre vás zopár receptov na ďalšie jednoduché piškótové pochúťky.
Piškótový pohár s jablkovým pyré
Potrebujete:
1 balíček detských piškót (okrúhlych)
1 pohár detskej výživy (jablko)
1 kelímok kyslej smotany
1 balíček vanilkového cukru
Postup:
1. Do pohára na servírovanie nalejte studenú vodu a odložte ho do chladničky.
2. Z detskej výživy, kyslej smotany a vanilkového cukru vymiešajte hladký krém.
3. Vychladené poháre opatrne vysušte, na dno poukladajte piškóty, zalejte vrstvou krému, opäť pridajte piškóty a striedajte.
4. Poháre môžete ozdobiť kúskom mäty alebo rozdrvenými piškótami.
TEMPOtip: Jablkové pyré si môžete urobiť aj domáce z čerstvých jabĺk – je to jednoduché. Jablká očistite, zbavte šupky a jadrovníka, nakrájajte na malé kúsky. Povarte v malom množstve vody s kúskom škorice. Škoricue následne vyberte a jablká rozmixujte. Takéto pyré môžete podávať aj samostatne.
Rýchla „roláda“ z piškót a jahôd
Potrebujete:
1 balíček dlhých piškót
1 kelímok šľahačkovej smotany
1 kelímok kyslej smotany
3 lyžice práškového cukru
jahody
Postup:
1. Na silikónovú podložku alebo papier na pečenie poukladajte 8 kusov piškót tak, aby sa dotýkali dlhými hranami.
2. Vyšľahajte šľahačku, pridajte do nej opatrne kyslú smotanu a práškový cukor.
3. Krém opatrne natrite na piškóty, do stredu poukladajte jahody a zrolujte.
4. Odložte do chladničky aspoň na 8 hodín, aby piškóty zmäkli. Následne podávajte s kopčekom krému, ktorý vám zostal.
Šľahačkové potešenie s piškótami a banánom
Potrebujete:
1 balíček dlhých piškót
1 kelímok šľahačkovej smotany
1 zrelý banán
pár kvapiek malinového sirupu
prípadne kakao
Postup:
1. Do pohára, v ktorom budete dezert servírovať, nalejte trochu malinového sirupu.
2. Banány nakrájajte na malé kúsky alebo roztlačte vidličkou. Poukladajte do pohárov.
3. Vyšľahajte šľahačku alebo ju nalejte do šľahačkovej fľaše a nastriekajte do pohárov.
4. Pred servírovaním pokvapkajte malinovým sirupom alebo posypte kakaom ihneď podávajte.