Jednoduché piškótové dezerty

Jednoduché piškótové dezerty

Potešte nečakaných hostí za pár minút

Zopár vecí sa oplatí mať v chladničke či v špajzi vždy – zo smotany, ovocného kompótu a piškót napríklad vykúzlite rýchly dezert, keď príde nečakaná návšteva alebo vás prepadne po víkendovom obede chuť na sladké. Máme pre vás zopár receptov na ďalšie jednoduché piškótové pochúťky.

Piškótový pohár s jablkovým pyré

Potrebujete:

1 balíček detských piškót (okrúhlych)

1 pohár detskej výživy (jablko)

1 kelímok kyslej smotany

1 balíček vanilkového cukru

Postup:

1. Do pohára na servírovanie nalejte studenú vodu a odložte ho do chladničky.

2. Z detskej výživy, kyslej smotany a vanilkového cukru vymiešajte hladký krém.

3. Vychladené poháre opatrne vysušte, na dno poukladajte piškóty, zalejte vrstvou krému, opäť pridajte piškóty a striedajte.

4. Poháre môžete ozdobiť kúskom mäty alebo rozdrvenými piškótami.

TEMPOtip: Jablkové pyré si môžete urobiť aj domáce z čerstvých jabĺk – je to jednoduché. Jablká očistite, zbavte šupky a jadrovníka, nakrájajte na malé kúsky. Povarte v malom množstve vody s kúskom škorice. Škoricue následne vyberte a jablká rozmixujte. Takéto pyré môžete podávať aj samostatne.

Rýchla „roláda“ z piškót a jahôd

Potrebujete:

1 balíček dlhých piškót

1 kelímok šľahačkovej smotany

1 kelímok kyslej smotany

3 lyžice práškového cukru

jahody

Postup:

1. Na silikónovú podložku alebo papier na pečenie poukladajte 8 kusov piškót tak, aby sa dotýkali dlhými hranami.

2. Vyšľahajte šľahačku, pridajte do nej opatrne kyslú smotanu a práškový cukor.

3. Krém opatrne natrite na piškóty, do stredu poukladajte jahody a zrolujte.

4. Odložte do chladničky aspoň na 8 hodín, aby piškóty zmäkli. Následne podávajte s kopčekom krému, ktorý vám zostal.

Šľahačkové potešenie s piškótami a banánom

Potrebujete:

1 balíček dlhých piškót

1 kelímok šľahačkovej smotany

1 zrelý banán

pár kvapiek malinového sirupu

prípadne kakao

Postup:

1. Do pohára, v ktorom budete dezert servírovať, nalejte trochu malinového sirupu.

2. Banány nakrájajte na malé kúsky alebo roztlačte vidličkou. Poukladajte do pohárov.

3. Vyšľahajte šľahačku alebo ju nalejte do šľahačkovej fľaše a nastriekajte do pohárov.

4. Pred servírovaním pokvapkajte malinovým sirupom alebo posypte kakaom ihneď podávajte.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku