Tradičné aj netradičné recepty na ovocné špeciality 5

Letný SERIÁL 5. časť

Tradičné aj netradičné recepty na ovocné špeciality 5. časť

Posledná časť nášho seriálu s receptami na zavárané kompóty, domáce džemy či ovocné nanuky je tu! Na záver sme si nechali najobľúbenejšie sirupy – osviežujúce, jemne kyslasté, príjemne sladké, do drinkov pre dospelých aj na príležitostné spestrenie detského pitného režimu.

Čerešňový sirup s malinami

Potrebujete: 1 kilogram čerešní, 200 gramov malín, 500 gramov kryštálového cukru

Postup: 1. Čerešne umyte a odkôstkujte. Pridajte maliny a zasypte cukrom.

2. Zmes nechajte dve hodiny odstáť. Následne prepasírujte.

3. Získanú šťavu povarte na miernom ohni za stáleho miešania asi 20 minút. Ak by sa vám zdala priveľmi hustá, môžete pridať trošku vody.

4. Sirup prelejte do fliaš. Ak ho nespotrebujete hneď, môžete ho aj sterilizovať.

Jahodový sirup s vanilkou

Potrebujete: 1 kilogram jahôd, 500 gramov cukru, 1 vanilkový struk

Postup: 1. Jahody očistite, zasypte cukrom a nechajte 2 hodiny odstáť.

2. Zmes rozmixujte a prepasírujte.

3. Do zmesi pridajte vydlabaný vanilkový struk a priveďte ju do varu. Varte približne 15 minút. Následne prelejte do pohárov a sterilizujte.

Jahodový sirup s vanilkou

Ľadový čaj z broskýň s medom

Potrebujete: 1 liter vody, 3 vrecúška kvalitného čierneho čaju, 2 zrelé broskyne, 1 citrón v biokvalite, mäta a med podľa chuti

Postup: 1. Do vody pridajte nakrájané na mesiačiky, citrón nakrájaný na plátky a priveďte ju do varu.

2. Následne odstavte a v náleve nechajte vylúhovať čajové vrecúška a mätu.

3. Vrecúška vyberte a vychladnutý čaj podávajte s ľadom.

Ľadový čaj z broskýň s medom

Domáci ovocný toping na zmrzlinu či koláče

Potrebujete: 1 kilogram drobného bobuľovitého ovocia, 600 gramov cukru, 1 lyžička kyseliny citrónovej

Postup: 1. Ovocie podľa potreby nakrájajte alebo pomeľte, následne prepasírujte.

2. Zmes zmiešajte s cukrom a priveďte do varu. Pridajte kyselinu citrónovú a varte do mierneho zhustnutia.

3. Toping prelejte do pohárov a sterilizujte.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku