Polievka a hlavné jedlo v jednom

Polievka a hlavné jedlo v jednom

Vyskúšajte pórikovú s grilled-cheese hriankou

Grilled cheeese, v preklade grilovaný syr, nie je obyčajný grilovaný syr. V USA ide o veľmi populárne jedlo – niečo ako zapečený chlieb so syrom. Už na prvé ochutnanie sa doň zamilujete. Ak ho však skombinujete s ľahkou pórikovou polievkou, získate znamenitý pokrm, ktorý zasýti ako hlavné jedlo na obed či na večeru. A najlepšie na tom je, že je hotové za 20 minút. Vyskúšate?

Potrebujete:

Na polievku:

1 lyžicu ghee masla

1 pórik (najmä bielu časť)

mleté biele korenie

štipku muškátového orechu

soľ

Na opečenú hrianku na štýl grilled cheese:

2 krajce staršieho chlebíka

4 plátky syra (gouda, ementál alebo čedar)

lyžica masla

Postup:

1. Na ghee masle speňte na kolieska alebo na malé kocky nakrájaný pórik. Pridajte mleté biele korenie a štipku muškátového orecha. Zalejte asi pollitrom vody a varte, kým pórik nezmäkne (asi 15 minút).

2. Medzitým si na panvici rozpustite maslo (nenechajte ju príliš prehriať, aby sa maslo nespálilo) a z každej strany chlebíky opečte. Odstavte, na vrch každého chlebíka dajte plátok či dva syra a odložte na teplé miesto, pokojne aj do rúry.

Servírovanie:

1. Opečený chlebík so syrom vložte do hlbokého taniera alebo misky a zalejte naberačkou horúcej polievky. Konzumujte okamžite, kým sú ešte okraje chlebíka chrumkavé a syr sa príjemne rozteká.

TEMPOtip: Ak toto jedlo pripravujete deťom, chlebík nakrájajte na malé kocky, bude sa im jednoduchšie jesť. Toto jedlo je výborné na zahriatie v zime, no ani v lete ním nepohrdnete, keď sa vrátite z výletu vyzimený po poriadnej búrke a chladnička bude zívať prázdnotou. Aby vám pórik dlho vydržal čerstvý, môžete ho skladovať v chladničke zabalený vo vlhkej utierke, ktorú budete pravidelne meniť a kontrolovať, aby nezačal plesnieť.

Viac článkov
Quinoa matka obilia
Quinoa: Matka obilia