Pripravte deťom dokonalú krupicovú kašu

Pripravte deťom dokonalú krupicovú kašu

Stačí vám na to 10 minút

Premýšľate, prečo sa vám nedarí nikdy urobiť krupicovú kašu takú, aby mala ideálnu konzistenciu a vy ste pri tom nezošediveli? Odmietajú vaše deti toto neprekonateľné jedlo nášho detstva? Máme pre vás recept podľa ktorého zvládnete pripraviť krupicovú kašu tak, že si na nej pochutná aj ten najväčší výmyselník.

Na 2 porcie potrebujete:

300 ml plnotučného mlieka

3 lyžice detskej krupice (naozaj kvalitnej, jemnej, výborná je napríklad s myšičkou na obale)

1 lyžička domáceho vanilkového cukru

maslo, práškový cukor, kakao, škorica podľa chuti a preferencií

Ako na to:

1. Tu robia mnohí chybu – kašu pridávaju do mlieka až v momente, keď takmer vrie a následne je z kaše betón, lebo sa ťažko odhaduje množstvo k pomeru s mliekom. Preto: Do hrnca nalejte mlieko a nechajte ho mierne zohriať (asi na 35 stupňov, niečo ako kúpeľ pre novorodenca). Následne prisypte krupicu a miešajte – krupicu pridávajte po lyžiciach a vždy dôkladne premiešajte.

2. Do kaše pridajte lyžičku vanilkového cukru a miešajte ďalej. Kaša začne pomaličky hustnúť. Žiadnu ďalšiu krupicu nepridávajte, ani v prípade, že sa vám kaša bude zdať riedka – varte ďalej, stále miešajte a ona postupne zhustne do vami požadovanej konzistencie. Samozrejme, ak máte radi superhusté kaše, pokojne lyžicu pridajte. Už však nejdete podľa nášho dokonalého receptu.

3. Ešte horúcu kašu rozdeľte na tanier. Každý tanier bohato ozdobte tenkými plátkami masla zmäknutého na izbovú teplotu. V miske zmiešajte preosiaty práškový cukor so 100 % holandským kakaom (nie s grankom a inými instantnými kakaami) a každý tanier štedro posypte.

Ak nemáte doma milovníka kakaa, môžete použiť napríklad škoricu. Menším deťom (deťom mladším ako 1 rok alebo aj o kúsok starším), môžete kašu pripraviť aj s čistou vodou, prípadne s umelým mliekom. Klasické kravské mlieko by sa malo zavádzať až po ukončenom 1. roku života a používať striedmo – ako doplnok do varenia, nie ako hlavné jedlo.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku