ražný toast s avokádom pre deti

Recept: 3x ražný toast s avokádom pre deti

Raňajky, raňajky, raňajky. Každý deň sedem dní v týždni počas celého roka. Pripravovať raňajky dá zabrať, no po čase prídete na to, že existuje ešte niečo náročnejšie: ich vymýšľanie. Hľadáte inšpiráciu, čo pripraviť svojim deťom na úvod dňa? Máme pre vás 3 tipy na 3x inak ražný toast s avokádom: zdravý i sladký. Vyskúšajte naše recepty.

Čo potrebujeme na avokádový toast s ricottou

  • 2 PL ricotty
  • 1 krajec ražného chleba
  • ½ zrelého avokáda
  • 1 rajčina
  • 1 citrón
  • 1 ČL opražených píniových orieškov
  • pár lístkov čerstvej bazalky

Ako pripraviť avokádový toast s ricottou

1. Ražný chlieb si opečieme v hriankovači alebo na suchej panvici. Rozpálenú panvicu môžeme zároveň použiť na krátke opečenie píniových orieškov. Zvoliť môžete napríklad aj slnečnicové či tekvicové (olúpané) semienka.

2. Chlieb necháme mierne vychladnúť, následne natrieme ricottou.

3. Na plátky si nakrájame polovicu avokáda zbaveného šupky a umytú rajčinu. Následne tieto ingrediencie pre lepšiu chuť pokvapkáme čerstvou citrónovou šťavou.

4. Avokádo s rajčinou naaranžujeme na chlieb, posypeme opraženými píniovými orieškami a pre lepšiu chuť môžeme posypať aj natrhanými bazalkovými listami.

Čo potrebujeme na avokádový toast s cviklou

  • 1 ČL humusu
  • 1 uvarená cvikla
  • 1 ČL cottagu
  • 1 krajec ražného chleba
  • ½ zrelého avokáda
  • olivový olej
  • semienka podľa chuti (slnečnicové, ľanové, chia, tekvicové)

Ako pripraviť avokádový toast s cviklou

1. Cviklu varíme v neprikrytom hrnci, aby sa sa z nej odparili nežiaduce látky. Povaríme ju dlhšie, ako sme zvyknutí – aby sa dala popučiť vidličkou.

2. Cviklu necháme vychladnúť, ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a vidličkou vymiešame v mise spoločne s humusom a cottagom.

3. Nátierku natrieme na ražný toast opečený na sucho, na vrch uložíme na plátky nakrájané avokádo, pokvapkáme olivovým olejom.

4. Avokádový toast na záver posypeme pre lepšiu chuť semienkami.

Čo potrebujeme na avokádový toast s čokoládou

  • ½ zrelého avokáda
  • ½ zrelého banánu
  • 2 PL smotanovej nátierky (výborná je Philadelphia, ktorá sa používa aj do lahodných cheesecakov)
  • 1 ČL holandského kakaa
  • 1 krajec ražného chleba
  • maliny
  • 2 ČL opražených lieskových orieškov
  • horká čokoláda (ideálne aspoň 70 %)

Ako pripraviť avokádový toast s čokoládou

1. V miske si vymiešame na kocky a plátky nakrájané avokádo a banán so smotanovou nátierkou a kakaom.

2. Túto lahodnú pomazánku natrieme na nasucho opečený ražný chlieb a ozdobíme niekoľkými malinami.

3. Lieskové oriešky minútku restujeme na suchej rozpálenej panvici, pokojne ich môžeme po vychladnutí aj rozdrviť a posypať nimi toast.

4. Dozdobíme a hlavne dochutíme nastrúhanou tmavou čokoládou. A skvelé raňajky pre deti – nech už sa rozhodnete pre ktorýkoľvek avokádový toast – sú na svete.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku