Rýchle, pomerne jednoduché a neuveriteľné chutné. Také jedlo je burger s kozím syrom, cviklou, polníčkom a horčicovo-medovým dresingom. Ak dávate prednosť vegetariánskym pokrmom, tento je pre vás ako stvorený. Vyskúšajte náš vyladený recept a nechajte sa uniesť dokonalou kombináciou chutí.
Čo potrebujeme na burger s kozím syrom, cviklou a horčicovo-medový dresingom
- 4 väčšie nadýchané žemle
- 1 väčšiu cviklu
- 250 g kozieho zrejúceho syra (ideálne vhodného na grilovanie)
- čerstvý polníček
- med
- dijónsku horčicu
- citrón
- sušenú drvenú bazalku
- maslo
- olivový olej
- cukor
- biele korenie
- vlašské orechy
- soľ
Ako pripraviť burger s kozím syrom, cviklou a horčicovo-medovým dresingom
1. V odkrytom hrnci povaríme cviklu v šupke približne 30 minút. Necháme vychladnúť a ošúpeme.
2. Kým cvikla chladne, pripravíme si dresing: vymiešame 2 ČL dijónskej horčice, 4 ČL medu, čerstvú šťavu z polovice citróna, štipku soli a 0,5 ČL bieleho korenia. Pridáme 2 ČL cukru, v menšom hrnci roztopíme, mierne zredukujeme a necháme vychladnúť.
3. Na suchej panvici si opečieme za hrsť sušených vlašských orechov, necháme vychladnúť a mažiari rozdrvíme.
4. Cviklu si nakrájame na tenké plátky, z jednej strany posypeme sušenou drvenou bazalkou a z oboch strán krátko orestujeme na olivovom oleji. Necháme vychladnúť v miske.
5. Žemle si rozkrojíme, natrieme trochou masla a opečieme na panvici so zvyškami oleja po cvikli z oboch strán. Počas opekania môžeme na ne trochu pritlačiť.
6. Na troche olivového oleja si ogrilujeme kozí syr z oboch strán.
7. Žemle potrieme medovo-horčicovým dresingom, poukladáme cviklu, umytý a osušený polníček, pokvapkáme hočicovo-medovým dresingom, dáme syr a posypeme nadrvenými opečenými orechmi. Dobrú chuť.