Kečup, horčica, smotanový či bylinkový dip – to sú klasiky, do ktorých si na grilovačke namáčame mäso alebo zeleninu. Chceli by ste však vyskúšať niečo nové? Máme pre vás skvelý tip: dip z pečených paprík, ktorý sa skvelo hodí ku grilovanému mäsu, zelenine, alebo iba tak na opečený chlieb či bagetu. Jednoduché, rýchle, nenáročné a neuveriteľne chutné. Tu je recept.
Čo potrebujeme na dip z pečených červených paprík
- 2 mäsité červené papriky
- 40 ml kyslej smotany
- 60 ml majonézy
- 2 hrste čerstvej bazalky
- 1 strúčik cesnaku
- 30 ml balzamikového octu
- soľ
- mleté farebné korenie
Ako pripraviť dip z pečených červených paprík
1. Aby sa nám červené papriky pekne prepiekli a boli krásne mäkká, rozpálime si gril na stredne vysokú teplotu.
2. Papriky dáme na vyčistený rošt natretý olejom, zakryjeme vekom a grilujeme ich približne 12 minút. Počas grilovania nezabúdame papriku pravidelne otáčať. Že sú hotové spoznáme podľa toho, že, ich šupka bude čierna a začnú sa na nej objavovať bublinky.
3. Keď máme papriku ugrilovanú, dáme ju do misy a prikryjeme fóliou alebo tanierom – chceme, aby sa nám sparila a dala dobre ošúpať. To bude trvať približne 15 minút.
4. Šupku z papriky po vychladnutí zlúpeme, zbavíme ju tiež stonky a jadrovníka. Následne ju nakrájame na drobné kúsky.
5. Upečenú papriku spoločne s bazalkou, smotanou, cesnakom, octom a majonézou vymixujeme na hladkú zmes. Osolíme a okoreníme.
6. Dip dáme do misky, prikryjeme a necháme odstáť v chladničke aspoň 30 minút. Dobrú chuť.