Dip k mäsu z pečených paprík

Recept: Dip k mäsu z pečených paprík

Kečup, horčica, smotanový či bylinkový dip – to sú klasiky, do ktorých si na grilovačke namáčame mäso alebo zeleninu. Chceli by ste však vyskúšať niečo nové? Máme pre vás skvelý tip: dip z pečených paprík, ktorý sa skvelo hodí ku grilovanému mäsu, zelenine, alebo iba tak na opečený chlieb či bagetu. Jednoduché, rýchle, nenáročné a neuveriteľne chutné. Tu je recept.

Čo potrebujeme na dip z pečených červených paprík

  • 2 mäsité červené papriky
  • 40 ml kyslej smotany
  • 60 ml majonézy
  • 2 hrste čerstvej bazalky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 30 ml balzamikového octu
  • soľ
  • mleté farebné korenie

Ako pripraviť dip z pečených červených paprík

1. Aby sa nám červené papriky pekne prepiekli a boli krásne mäkká, rozpálime si gril na stredne vysokú teplotu.

2. Papriky dáme na vyčistený rošt natretý olejom, zakryjeme vekom a grilujeme ich približne 12 minút. Počas grilovania nezabúdame papriku pravidelne otáčať. Že sú hotové spoznáme podľa toho, že, ich šupka bude čierna a začnú sa na nej objavovať bublinky.

3. Keď máme papriku ugrilovanú, dáme ju do misy a prikryjeme fóliou alebo tanierom – chceme, aby sa nám sparila a dala dobre ošúpať. To bude trvať približne 15 minút.

4. Šupku z papriky po vychladnutí zlúpeme, zbavíme ju tiež stonky a jadrovníka. Následne ju nakrájame na drobné kúsky.

5. Upečenú papriku spoločne s bazalkou, smotanou, cesnakom, octom a majonézou vymixujeme na hladkú zmes. Osolíme a okoreníme.

6. Dip dáme do misky, prikryjeme a necháme odstáť v chladničke aspoň 30 minút. Dobrú chuť.

0 0 vote
Article Rating
Viac článkov
5 mýtov o alergii
5 mýtov o alergii, ktoré nie sú založené na pravde