Dokonalé brownies s karamelom

Recept: Dokonalé brownies s karamelom

Pre milovníkov čokolády je slovo „brownies“ niečo podobné ako červená vlajka pre býka. Okamžite prilákajú vašu pozornosť a musíte sa za nimi rozbehnúť. Dokonalé chuťové potešenie, čokoláda s kakaom sa vám lahodne rozpustí na jazyku – a aby toho nebolo málo, korunku tomuto dezertu v našom recepte nasadíte karamelom.

Čo potrebujeme na brownies

  • 250 masla
  • 200 g kvalitnej horkej čokolády (ideálne 70 %)
  • 80 g holandského kakaa
  • 70 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 50 g lieskových drvených orechov
  • 75 g sušených čerešní (použiť môžete i višne, alebo túto ingredienciu vynechať)
  • 360 g kryštálového cukru
  • 1 ČL prášku do pečenia

Na karamelovú polevu:

  • 1 karamelové Salko
  • šľahačková smotana na zjemnenie (podľa chuti)

Ako pripraviť brownies

1. Maslo s čokoládou si roztopíme vo vodnom kúpeli, vymiešame hladkú a kompaktnú zmes. Následne pridáme nadrvené lieskové orechy a sušené čerešne.

2. Vo väčšej mise si zmiešame kakao, múku, prášok do pečenia a cukor. Následne prilejeme čokoládovú zmes, premiešame a na záver do tejto zmesi pridáme vajcia a dôkladne vymiešame.

3. Rúru si vyhrejeme na 180 °C, menší hlbší plech si vyložíme papierom na pečenie, vylejeme naň cesto na brownies a pečieme približne 20 – 25 minút (podľa rúry).

4. Dávame si však pozor, aby brownies neboli v rúre príliš dlho – mohli by byť tvrdé a suché. Snažíme sa dosiahnuť, aby na vrchu boli pevné, no vnútri stále mäkké. Pomôže nám aj špajdľa – ak sa po pichnutí do dezertu na ňu nič nenalepí, môžu ísť brownies von.

5. Necháme mierne vychladnúť a nakrájame na štvorčeky.

6. V menšom hrnci si zohrejme karamelové Salko – brownies ním môžeme aj natrieť, ak ich však chcete karamelom zaliať, odporúčame Salko zriediť šľahačkovou smotanou. Môžeme si užívať čokoládové nebo. Príjemné maškrtenie.

Tempo tip: Ak si chcete život osladiť ešte viac, pridajte si na brownies kopček vanilkovej zmrzliny a na tenké plátky nakrájaný banán. Máme však ešte pre vás jeden tip: ak ste brownies napiekli priveľa alebo si chcete odložiť na neskôr, stačí ich zamraziť a následne trochu prihriať v rúre. Budú chutiť ako čerstvé!

0 0 hlasov
Hodnotenie článku