Grilovaný ananás, ktorým ohúrite

Recept: Grilovaný ananás, ktorým ohúrite

Grilovačky sú skvelým spestrením teplých dní – stretnú sa tu ľudia, ktorí sa majú radi, dajú si jedlo, ktoré majú radi a porozprávajú sa o veciach, ktoré majú radi. Idylka. Menší zádrhel sa však môže objaviť vtedy, keď je prítomný aj vegetarián. Čím ho potešiť, ako sa mu zavďačiť? Grilovaná zelenina neurazí, ale čo keby ste pripravili niečo, po čom siahnu aj najväčší milovníci stejkov? Grilovaný ananás, ktorý na záver budete flambovať, je pokrm, ktorým ohúrite – nielen žalúdky svojich blízkych, ale aj oči vďaka šou, ktorá k tomu patrí. Ako na to?

Čo potrebujeme na grilovaný ananás

  • 1 väčší zrelý ananás
  • 210 g kryštálového cukru
  • 1 ČL nastrúhanej limetkovej kôry
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 ČL mletého klinčeka
  • 70 g masla
  • 140 ml tmavého rumu na flambovanie

Ako pripraviť grilovaný ananás

1. Začneme prípravou ananásu – vrch odrežeme, očistíme kôru a ananás nakrájame na 8 – 10 rovnako hrubých plátkov. Následne z každého plátku vyrežeme nožom tuhý stred.

2. V hlbšom tanieri si zmiešame cukor, nastrúhanú limetkovú kôru, škoricu a klinček.

3. Drôtenou kefou očistíme rošt na grile, potrieme ho olejom a pripravíme na grilovanie – budeme potrebovať vysokú teplotu.

4. V cukrovej zmesi obalíme plátky ananásu a potrepaním ich zbavíme prebytočného cukru, položíme na rošt a grilujeme. Chceme, aby boli zlato-hnedé, to predstavuje približne 4 – 6 minút grilovania z každej strany.

5. Ugrilovaný ananás ukladáme na tácku tak, aby sa plátky trochu prekrývali. V malom hrnci bez plastových komponentov zohrejeme rum, ten sa však nesmie začať variť – vyprchal by alkohol a nehorel by. Rum môžeme zohriať aj na okraji grilu. Keď je rum zohriaty, dlhou zápalkou ho v hrnci zapálime a následne vylejeme na plátky ananásu na nehorľavej tácke. Dávajte si pozor, aby v okolí nikto nebol, najmä nie deti. Keď rum dohorí, ananás môžete podávať. Dobrú chuť a pozor na obočie!

0 0 hlasov
Hodnotenie článku