Nedávno sme si pre vás pripravili skvelý tip na dezert na záhradnú party – grilovaný ananás. Ak čakáte na grilovačke aj detských návštevníkov alebo milovníkov sladkého, máme pre vás ďalší tip: recept na grilovaný banán s mascarpone. Ako pripraviť toto jednoduché, no lahodné jedlo, ktorým urobíte dojem na všetky mlsné jazyky?
Čo potrebujete na grilovaný banán s mascarpone
- 8 menších banánov
- 250 g mascarpone
- 10 g mletej škorice
- 30 ml tmavého kvalitnejšieho rumu (napríklad Dictator, Božkov, Don Papa či Kraken)
- 40 g práškového cukru
Ako pripraviť grilovaný banán s mascarpone
1. Začneme prípravou krému – v miske si zmiešame mascarpone, rum, škoricu a práškový cukor. Pokojne môžeme mascarponovú zmes nechať odležať aj pol hodiny v chladničke, minimálne 10 minút pred servírovaním banánov ju však vytiahneme.
2. Gril si pripravíme na stredne vysokú teplotu, vyhneme sa priamemu plameňu. Na rošt poukladáme banány v šupke tak, aby sa nedotýkali, grilujeme ich približne 15 minút – priebežne ich otáčame. Banány sú hotové, keď celá šupka zhnedne a cítime, že ovocie pod ňou je už mäkké.
3. Banány dáme preč z grilu, naservírujeme ich na tanier, šupku otvoríme a telo polejeme mascarponovým krémom. Dobrú chuť.
Tempo tip: S mascarponovým krémom môžete experimentovať, namiesto škorice v ňom môžete rozmiešať napríklad sladké maliny. Alebo slaný karamel. Prípadne grilované banány s mascarpone ešte posypať nadrobno nakrájanými jahodami. Ak servírujete tento dezert deťom, vyhnite sa rumu.