recept na horúcu čokoládu

RECEPT: Horúca čokoláda na 5 spôsobov

Máte zlý deň, v práci sa nedarí, vonku je mráz a vy nutne potrebujete niečo čo vás vzpruží , zahreje a zlepší vám náladu? Ideálna je horúca čokoláda…a čo je ešte lepšie? Ak si ju môžete pripraviť na viacero spôsobov. Vybrali sme pre vás 5 najobľúbenejších a zároveň najjednoduchších receptov s ingredienciami, ktoré máte určite doma.

S vlastnoručne pripravenou horúcou čokoládou sa potom pohodlne usaďte, vyložte si nohy, aby ste si čo najlepšie vychutnali božskú chuť tohto čarovného nápoja.

Viedenská čokoláda

Roztopte v hrnci 100 g horkej čokolády, pridajte 50 cl mlieka. Metličkou zmes vyšľahajte, až kým nezhustne do peny. Urobte šľahačku z 20 cl smotany na šľahanie s 25 g práškovégho cukru.

Nalejte čokoládu do pohárov, ozdobte šľahačkou a posypte kakaom.

Španielska čokoláda

V hrnci zmiešajte 15 g maizeny s 3 lyžicami cukru, 30 cl vody a 30 cl plnotučného mlieka. Pridajte vanilkovú esenciu a za stáleho miešania varte na miernom ohni, až kým zmes nezhustne. Vypnite sporák, pridajte 100 g horkej čokolády nalámanej na kúsky a miešajte až kým sa neroztopí. Nalejte do šálok a podávajte.

Škoricová čokoláda

Vo vodnom kúpeli roztopte 100 g čokolády na varenie s 15 cl mlieka. Pridajte 40 cl mlieka, pomiešajte a nechajte niekoľko minút povariť na slabom ohni. Pridajte 2 lyžice cukru, premiešajte a pridajte trochu mletej škorice.

škoricová čokoláda


S ryžovým mliekom

Nožom pokrájajte 100 g horkej čokolády na malé kúsky. V hrnci priveďte do varu 40 cl ryžového mlieka a pridajte čokoládu. Vyšľahajte metličkou a pridajte 1 lyžicu mandľového masla.

Čokoláda bez čokolády: S kakaom

V hrnci zmiešajte 2 lyžice holandského kakaového prášku s 2 lyžicami cukru. Pridajte trochu studeného mlieka, aby ste získali husté cestíčko. Zohrejte 50 cl mlieka v hrnci, ktoré následne nalejete na kakaové cesto. Premiešajte. Preneste zmes do hrnca a nechajte povariť, až kým sa zmes nestane vláčnou. Nalejte do pohárov a podávajte.

4 1 vote
Hodnotenie článku