jablkový koláč s perníkom

Recept: Jablkový koláč s príchuťou perníka

Máte už vianočné medovníky napečené, no chýba vám ich božská vôňa? Nemusíte ich pripravovať znova, tento recept vám pomôže vykúzliť nielen krásnu arómu, ale aj skvelý koláč. Ak vás v týchto dňoch trápi zhon, tento dezert zvládnete pripraviť expresne rýchlo. Ako na to?

 

 

Čo potrebujete na jablkový koláč s príchuťou perníka


• 1 veľké jablko
• 120 g kryštálového cukru
• 60 ml oleja
• 120 g hladkej múky
• 1 vajíčko
• 2 lyžice perníkového korenia
• 1 lyžica prášku do pečenia
• čokoláda na varenie
• podľa chuti čerstvé ovocie ako brusnice, maliny či čučoriedky

 

Ako pripraviť jablkový koláč s príchuťou perníka

  1. Do väčšej misy si najemno nastrúhame jablko, pokojne aj so šupkou, ak sa vám ho nechce čistiť, pridáme vajce, cukor a dôkladne premiešame.
  2. Pridáme olej a opäť premiešame. V prípade, že je zmes príliš drobivá či suchá, môžeme pridať trochu vody alebo minerálky.
  3. Do tejto zmesi pridáme hladkú múku, prášok na pečenie, ovocie, alebo nasekanú čokoládu.
  4. Koláč pečieme vo forme vystlanej papierom na pečenie približne pol hodiny v rúre predohriatej na 180 °C.
  5. Na záver si rozpustíme čokoládu so smotanou a koláč ňou prelejeme.
postup na jablkový koláč s perníkom
0 0 hlasov
Hodnotenie článku