Jednoduchá bublanina

RECEPT: Jednoduchá bublanina, s ktorou vám môžu pomôcť aj deti

Pomáhajú vám deti rady v kuchyni? Upečte si spoločne jednoduchú bublaninu. Dá sa pripraviť v podstate z akéhokoľvek ovocia, môžete využiť aj mix zvyškov, prípadne upiecť z mrazeného aj mimo sezóny.

Tento jednoduchý recept môžete tiež variovať podľa veľkosti formy – stačí sa riadiť základným pravidlom, že na 100 gramov múky pripadne 1 celé vajíčko. Rovnako tiež môžete pracovať s množstvom cukru – ak chcete upiecť sladšiu bublaninu, pokojne pridajte ešte o lyžicu cukru viac, s pomerom surovín to veľmi nepohýbe, takže sa koláč istotne vydarí.

Potrebujete:

300 gramov špaldovej polohrubej múky

2 PL pomletých ovsených vločiek

3 vajíčka

1 PL trstinový cukor alebo cukor z kokosových kvetov

1/2 lyžičky prášku do pečiva bez obsahu fosfátov

1 hrnček ovocia podľa sezóny – jahody, maliny, ríbezle, čučoriedky, čerešne…

Postup:

Cukor vymiešajte s celými vajíčkami. Pridajte múku, do ktorej ste vmiešali pomleté ovsené vločky a prášok do pečiva. Dôkladne premiešajte, nie však dlho.

Vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie.

Ovocie rozmixujte, ak budete bublaninu servírovať menším deťom, pokojne ho aj prepasírujte alebo preceďte, aby ich nedráždili drobné zrniečka. Ovocnú zmes rovnomerne vylejte na cesto.

Pečte cca 20 minút v rúre vyhriatej na 170 stupňov. Podávajte dozdobené čerstvým ovocím, ale až po dôkladnom vychladnutí!

TEMPOtip: Bublaninu môžete upiecť aj v okrúhlej forme a servírovať ju ako narodeninovú tortu. Vďaka tomu, že neobsahuje veľké množstvo pridaného cukru a je prirodzene dosladená ovocím, je vhodná aj pre menšie deti do troch rokov. Môžete ju pre spestrenie jedálnička poliať bielym jogurtom alebo tvarohom rozmiešaným s troškou vanilky.

Bublaninu môžete upiecť aj v okrúhlej forme
3 1 vote
Hodnotenie článku