Ľahké šošovicové fašírky

Recept: Ľahké šošovicové fašírky

Ako často býva zvykom, tie najlepšie recepty vznikajú tak trochu náhodou. I toto je ten prípad: varil som šošovicový prívarok, no hneď na začiatku som tam nasypal oveľa viac šošovice, ako som mal, chcel a hlavne potreboval. To mi došlo približne po 20 minútach varenia, keď bol hrniec zrazu plný tejto napučanej strukoviny. Polovicu som vybral do misky a začal rozmýšľať, čo s ňou urobím – šošovicové fašírky, to je nápad. Vydarili si a ja sa rád podelím o tento recept.

Čo potrebujeme na šošovicové fašírky

  • 300 g hnedej šošovice
  • 5 bobkových listov
  • 7 guličiek nového korenia
  • 1 vajce
  • 1 ks bieleho rožku 1 deň starého
  • sušená drvená bazalka
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • bravčová masť
  • olej
  • 3 stredne veľké strúčiky cesnaku
  • detská krupica

Ako pripraviť šošovicové fašírky

1. Do väčšieho hrnca dáme variť šošovicu, pridáme k nej trochu slnečnicového oleja, bobkový list a nové korenie. Varíme približne 20 – 25 minút.

2. Uvarenú šošovicu scedíme, no na dne hrnca necháme trochu vývaru. Strukovinu spoločne so zostatkovou vodou a strúčikmi cesnaku rozmixujeme na hladko.

3. Osolíme, okoreníme, pridáme za hrsť drvenej bazalky, vajce a premiešame. Následne pridáme na malé kúsky natrhaný rožok a dôkladne vypracujeme kompaktnú fašírkovú zmes.

4. Z tejto zmesi si vytvarujeme rukami fašírky hrubé približne 1,8 cm, tie následne z oboch strán obalíme v detskej krupici – po vysmažení budú krásne chrumkavé.

5. Na panvici si rozpálime bravčovú masť a fašírky vysmážame približne 3 minúty z oboch strán. Následne ich dáme na tanier vystlaný papierovou kuchynskou utierkou, ktorá vsaje prebytočný tuk.

6. Šošovicové fašírky podávame so zemiakovým pyré, do ktorého rovnako môžeme pridať za hrsť drvenej sušenej bazalky. Skvelým doplnkom tohto pokrmu sú i kyslé uhorky. Dobrú chuť.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku