Ľahký letný ovocný cheesecake

Recept: Ľahký letný ovocný cheesecake

Počas horúcich letných dní máme veľmi často chladničku plnú čerstvého ovocia a ešte častejšie chuť na niečo ľahké, svieže a chutné. Práve taký je zdravý ovocný cheesecake, ktorý vám pomôže využiť čerstvé ovocie najlepšie, ako dokážete. Tento koláč sa skladá z troch vrstiev – korpus je ďatlovo-mandľový, stred je zmes kešu orieškov, banánu, javorového sirupu a jablkovej šťavy, a to najlepšie na koniec. Vrch zdobí a hlavne vás privedie do neba jahodovo-čučoriedkový krém. Ako si pripravíte tento letný ovocný cheesecake doma? Vyskúšajte náš recept.

Čo potrebujeme na ľahký letný ovocný cheesecake

Na korpus:

  • 300 g mandlí
  • 500 g datlí (ideálne odrody Medjool)

Na stredný krém:

  • 2 prezreté banány
  • 400 g kešu orieškov
  • 150 ml javorového sirupu
  • 100 ml jablkovej šťavy
  • 1 ČL mletej škorice

Na vrchný krém:

  • 1 banán
  • 200 g čerstvých čučoriedok
  • 200 g jahôd
  • 4 datle
  • 1 PL javorového sirupu
  • 1 ČL mletej škorice

Ako pripraviť ľahký letný ovocný cheesecake

1. Aby sa nám lepšie pracovalo s niektorými surovinami a získali sme požadovanú konzistenciu, všetky banány si nakrájame na plátky a spoločne s čučoriedkami ich dáme aspoň na 3 hodiny do mrazničky. Ak by ste chceli siahnuť radšej po mrazenom ovocí, je v ňom zbytočne veľa vody a krém z neho by bol príliš riedky. A okrem toho dáme močiť kešu oriešky do misky s vodou tiež aspoň na tri hodiny.

2. Začneme prípravou korpusu: mandle dáme do mixéra a približne 1 minútu ich mixujeme na jemno. Potom k nim pridáme datle a z týchto dvoch surovín vymixujeme kompaktnú hmotu. Tú následne natrieme na dno tortovej formy a dáme stuhnúť do mrazničky.

3. Pripraviť strednú vrstvu je pomerne jednoduché: banány, kešu, javorový sirup, jablkovú šťavu a mletú škoricu vymixujeme do hladkej a krémovej zmesi. Približne ¾ tohto krému nalejeme na korpus a opäť vložíme do mrazničky. Zvyšok zmesi budeme potrebovať na vrchnú vrstvu krému.

4. Kým stredná vrstva v mrazničke stuhne podľa našich predstáv, môžeme si urobiť asi polhodinovú prestávku. Následne do hladkej a krémovej zmesi vymixujeme zvyšok krému z prechádzajúcej vrstvy, banány, čerstvé zamrazené čučoriedky, čerstvé jahody, datle, javorový sirup a mletú škoricu. Výsledný krém opäť nalejeme na cheesecake a znovu dáme do mrazničky stuhnúť – tentokrát aspoň na 3 hodiny. Približne 15 minút pred servírovaním ho vytiahneme z mrazničky, necháme zmäknúť, nakrájame a užívame si sladké leto. Dobrú chuť.

5 1 vote
Hodnotenie článku