jednoduché cestoviny alla panna

Recept: Lahodné a jednoduché cestoviny alla panna

Boli ste dlho v práci, zmeškali ste vlak a museli ste ísť neskorším spojom, zarozprávali ste sa s kamarátkou na káve. Dôvodov, prečo nemáte dosť času na varenie večere, môže byť nekonečno. To však neznamená, že vždy musíte skončiť s pizzou z dovozu či s burgrom z „mekáča“. Pokojne si doprajte rýchlu, jednoduchú a lahodnú večeru na taliansky spôsob. Ako si pripravíte cestoviny alla panna?

Čo potrebujete na cestoviny alla panna

  • cestoviny, ideálne penne alebo farfalle (ak použijete iný druh pasty, samozrejme sa nič nestane)
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • mrazenú kukuricu
  • sušené drvené oregano
  • tvrdý zrejúci syr, napríklad pecorino či parmezán
  • cibuľu
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie

Ako pripraviť cestoviny alla panna

1. Vo veľkom hrnci si dáme variť vodu na cestoviny, keď zovrie, osolíme ju tak, aby bola slaná ako more. Môžeme pridať aj pár kvapiek olivového oleja pre lepšiu chuť. Vložíme cestoviny, občas premiešame a varíme dovtedy, kým nie sú al dente.

2. Cibuľu si nakrájame nadrobno, orestujeme na vyhriatej panvici s olivovým olejom, pridáme mrazenú kukuricu – podľa chuti – a chvíľu spoločne restujeme.

3. Následne zalejeme šľahačkovou smotanou, okoreníme, osolíme, hojne posypeme sušeným drveným oregánom a omáčku necháme chvíľu zredukovať.

4. Pridáme najemno nastrúhaný tvrdý syr, premiešame a spolu povaríme, kým nie je omáčka správne hustá.

5. Cestoviny scedíme, na panvici spoločne zmiešame s omáčkou a môžeme servírovať. Dobrú chuť.

Tempo tip: Chcete cestoviny alla panna ešte vylepšiť? Skúsiť to môžete so šunkou – nakrájajte si ju na malé kúsky, orestujete spoločne s cibuľou a ďalej pokračujte podľa receptu.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku