chutné palacinky z troch surovín

RECEPT na palacinky z troch surovín, ktoré sa vždy podaria

Palacinky sú obľúbené jedlo malých aj veľkých. Ak rozmýšľate, čo pripraviť na rýchly obed alebo večeru, vyskúšajte naše recepty. Na prvý potrebujete dokonca iba tri suroviny, ktoré určite nájdete v chladničke.

TEMPOtip: Dôležité je nikam sa neponáhľať. Časy odstátia surovín a pripraveného cesta sú len orientačné, no dôležité je nepripravovať palacinky hneď po zmiešaní zmesi.

Palacinky z troch surovín

palacinky len z troch surovín

Potrebujete: 200 ml mlieka, 100 gramov hladkej múky, 1 vajce

Ako na to:

1. Základom je mať vždy čerstvé suroviny a v rovnakej teplote. Vajíčka aj mlieko vyberte z chladničky aspoň pol hodinu pred prípravou palaciniek.

2. Metličkou opatrne rozmiešajte v mlieku vajíčko. Pridajte múku za stáleho miešania.

3. Zmes nechajte odstáť aspoň 15 minút pred opekaním palaciniek. To, či je pripravená, zistíte jednoducho – nebudú v nej bublinky.

4. Prvú palacinku opečte na pol lyžičke kokosového tuku. Pri ďalších už panvicu vymastiť nemusíte.

Ak máte tento recept už odskúšaný, no chcete otestovať niečo nové:

Krehké palacinky

chutné krehké palacinky

Potrebujete: 150 ml mlieka, 50 ml bublinkovej minerálnej vody, 100 gramov hladkej múky, štvrť lyžičky prášku do pečiva, 1 vajce

Ako na to:

1. Do mlieka pridajte minerálku a rozmiešajte v ňom vajce.

2. V druhej miske do múky pridajte prášok do pečiva a soľ. Pomocou prstov zmes premiešajte.

3. Do tekutej zmesi opatrne prisypte sypkú za stáleho miešania.

4. Palacinky opekajte na panvici s troškou olivového oleja. Budú krásne krehké a tenučké.

Kráľovské palacinky zo smotany

kráľovské palacinky

Potrebujete: 180 ml šľahačkovej smotany (33 %), 20 ml vody, 100 gramov hladkej múky, štipku soli

Ako na to:

1. Do šľahačkovej smotany primiešajte vlažnú vodu. Za stáleho miešania pridajte vajíčko, múku a štipku soli.

2. Dôležité je zmes nešľahať, iba jemne miešať – chcete pripraviť cesto na palacinky a nie šľahačku.

3. Palacinky opekajte na suchej panvici. Smotana obsahuje väčšie množstvo tuku, takže sa vám nebudú lepiť. Ak máte radi hrubšie a mäkšie palacinky, tento recept je pre vás ako stvorený.

A čím ich naplniť? To necháme na vás. Našou obľúbenou kombináciou je arašidové maslo, banány a troška jahodového džemu. A nezabudnite na štedrý kopček domácej šľahačky.

TIP pre kratívnych kuchárov: Palacinky pripravte v panvici určenej na lievance alebo volské oká a navrstvite ich na seba s ľubovoľnou náplňou.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku